Μία βόλτα στη γειτονική Σόφια!


Loading...

Η Σόφια τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστή στους τουρίστες που επιλέγουν τα Βαλκάνια για τις εξορμήσεις τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη, σε πληθυσμό, αλλά και πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας. Το νεανικό και μοντέρνο πρόσωπο της πόλης έχει καταφέρει να προσελκύσει μεγάλο μέρος επισκεπτών που τα προηγούμενα χρόνια δεν πήγαιναν πιο μακριά από τα γνωστά χειμερινά θέρετρα. Τα τελευταία χρόνια η Σόφια πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στον Δυτικό τρόπο ζωής, κάνοντας την εικόνα της πιο ελκυστική.

Ξεκινώντας τη βόλτα στη Σόφια.

Το κέντρο της πόλης της Σόφιας είναι σχετικά μικρό, κάνοντας την εξερεύνηση των σημαντικότερων ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων να μοιάζει εύκολη. Η λεωφόρος Vitosha καθώς και η γνωστή πλέον διαδρομή από την Serdica ως το Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι τα 2 σημεία "κλειδιά" της πόλης. Περπατώντας κατά μήκος της λεωφόρου Vitosha οι επισκέπτες θα συναντήσουν πολλά μαγαζιά, παίρνοντας την πρώτη γεύση του τρόπου ζωής της πόλης. Η Αγία Σοφία, από όπου πήρε και το όνομα της η πόλη, η Εθνική Πινακοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο καθώς και το Εθνικό Μουσείο φυσικής Ιστορίας βρίσκονται κοντά στην αρχαία πόλη της  Serdica. Ο Καθεδρικός Ναός του Νιέφσκι, είναι χαρακτηριστικό κομμάτι όχι μόνο της Σόφιας αλλά και ολόκληρης της Βουλγαρίας. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη μνήμη περίπου 200.000 Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη εναντίον των Οθωμανών. Μια επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παραπάνω αξιοθέατα είναι σχεδόν επιβεβλημένη.

Η κοσμοπολίτικη ζωή της πόλης.

Η ζωή στο κέντρο της πόλης θυμίζει σίγουρα κάτι διαφορετικό από την κλασική εικόνα των Βαλκανίων που έχουν πολλοί από τους επισκέπτες στο νου. Κάθε γωνιά είναι γεμάτη με ανθρώπους που απολαμβάνουν είτε τοπικά πιάτα και νοστιμιές, είτε κάνουν την βόλτα τους μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων. Το βράδυ η πόλη ζωντανεύει ακόμα περισσότερο, τα κοκτέιλ μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά σφύζουν από ζωή και ο παλμός της διασκέδασης χτυπά δυναμικά. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν και το στοιχείο της σχετικά χαμηλής τιμής λόγω της διαφοράς του τοπικού νομίσματος, τότε η Σόφια αποκτά ένα επιπλέον πλεονέκτημα εναντίον του "ανταγωνισμού".