Μια φορά κι έναν καιρό στην Σίντρα…


Loading...

Ένας θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς βρίσκεται μόλις 45 λεπτά με το τρένο από τη πόλη της Λισαβόνας. Η μαγευτική Σίντρα, θεωρείται μια ξεχωριστή πόλη βγαλμένη από παραμύθι λόγω των πανέμορφων παλατιών που διαθέτει. Για μία γερή δόση ρομαντισμού η Σίντρα είναι ο πιο ιδανικός προορισμός. Ζήσε το παραμύθι. Η Σίντρα αποτελεί ένα ειδυλλιακό προορισμό με μυστηριώδη δάση, ιστορικά κάστρα, πολύχρωμα παλάτια και εξωτικούς κήπους. Η ίδια η πόλη είναι ένα αξιοθέατο και τα μνημεία πολλά για να διαλέξεις. Παρακάτω δίνεται μια μικρή ιδέα από τα κάλλη της.  

Palácio da Pena.

Όλοι έρχονται στη Σίντρα για να δουν από κοντά το κορυφαίο αξιοθέατο, το μοναδικό Παλάτι Πένα. Μια πραγματική πανδαισία χρωμάτων και το ωραιότερο φόντο στο ταξίδι σου. Οι φωτογραφίες σου εδώ δεν θα χρειαστούν κανένα φίλτρο. Θεωρείται το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ρομαντισμού του 19ου αιώνα στη Πορτογαλία. Επηρεασμένο από διάφορους πολιτισμούς χαρακτηρίζεται από την υπερβολή που όλοι αγαπάμε. Το εσωτερικό του, το ίδιο υπερβολικό και ασυνήθιστο τραβάει σίγουρα τα βλέμματα.  Το στολίδι της Πορτογαλίας βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την πόλη και όταν η ατμόσφαιρα το επιτρέπει προσφέρει μία απίστευτη θέα της Λισαβόνας. Μία επίσκεψη θα σου μείνει αξέχαστη.

Palácio Nacional de Sintra.

Το Εθνικό Παλάτι της Σίντρας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Παλάτι Πένα. Θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι στην Πορτογαλία και είναι το στολίδι της πόλης. Ξεχωρίζει από μακριά  με τις δύο τεράστιες κωνικές καμινάδες του και το εντυπωσιακό εσωτερικό του. Η ‘’Sala dos Cisnes’’, Αίθουσα των Κύκνων θα σε εντυπωσιάσει με τις τοιχογραφίες 27 κύκνων με χρυσά κολάρα, ενώ η ‘’Sala das Pegas’’ όπως μαρτυράει και η ονομασία της διακοσμείται από καρακάξες που ξεπροβάλλουν από το ταβάνι. Η ξενάγηση συνεχίζεται στις υπόλοιπες αίθουσες, όπου η καθεμία έχει τη δική της ιστορία να σου διηγηθεί. Θα φύγεις το λιγότερο γοητευμένος.

Quinta da Regaleira.

Η μαγική αυτή βίλα και οι κήποι της είναι μία απαραίτητη στάση αν θες να αντικρίσεις κάτι το ξεχωριστό. Ο ορισμός της εξτραβαγκάντζας, το όνειρο ενός Ιταλού σχεδιαστή σκηνικών όπερα. Το εσωτερικό της έπαυλης είναι όλως απροσδόκητα οικείο αλλά οι κήποι κρύβουν έναν ολόκληρο κόσμο θαυμάτων. Μέσα στο πράσινο, με πύργους για να απολαύσεις θέα, με σπηλιές όπου κυριαρχεί το σκοτάδι, με πάρκα και υπόγειες διαβάσεις. Ακόμη και καταρράκτες βρίσκονται στο μαγικό κόσμο της Quinta da Regaleira. Άλλα αξιοθέατα που τραβάνε τα βλέμματα είναι το Parque da Pena το οποίο διακρίνεται για την υπέροχη βλάστησή του και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον αλλά και το Castelo de los mouros, το μαυριτανικό κάστρο που προσφέρει υπέροχη θέα. Άμα θέλεις να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα δεν έχεις παρά να κάνεις μια επίσκεψη στη πόλη- υπερθέαμα Σίντρα δίπλα στη Λισαβόνα!