Μόσχα: Γιατί είναι ένας προορισμός ζωής!


Loading...

Ο απόλυτος προορισμός. Ένα ζωντανό πολύχρωμο έργο τέχνης! Από τη στιγμή που αποβιβάζομαι από το αεροπλάνο, ξεκινάω να βιώνω την απόλυτη μαγευτική εμπειρία ζωής, παρατηρώντας την αυστηρή οργάνωση σε χαοτικές εκτάσεις. Έξω χιονοθύελλα και ο υδράργυρος δείχνει αρνητικούς βαθμούς. Το αεροδρόμιο θα μπορούσες να το θεωρήσεις και ως μια κωμόπολη . Βρίσκομαι στην "κόκκινη πλατεία". Είναι απέραντη. Παντού έλεγχος, ασφάλεια, τοπία πολύχρωμα να χορεύουν ανάμεσα σε καταπράσινους κήπους, έργα τέχνης, επιβλητικά κτίρια, αγάλματα αγωνιστών, πλήθος ανθρώπων. Σχεδόν κανείς δε μιλάει αγγλικά, αλλά όλοι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Κρεμλίνο, ένα διαρκές ρίγος διαπερνά το κορμί! Ύστερα από πολύωρες βόλτες και συζητήσεις για κάθε τι που παρατηρούσα, έφτασε η ώρα του φαγητού, αν και είχα ήδη χορτάσει. Blini, Okroshka, Paskha, Pelmeni, Shashlyk, Borsch είναι ένα μικρό δείγμα της ρώσικης κουζίνας. Δεν αξίζει να ειπωθεί καμία extra περιγραφή, διότι απλά θα αδικηθεί αυτή η μοναδική μετάγευση που γαργαλούσε τον ουρανίσκο μου. Μην παραλείψετε να συνοδέψετε όλα σας τα πιάτα, αλμυρά ή γλυκά, σαλάτες ή μακαρόνια, πάντα με ένα σφηνάκι βότκα, ως είθισται. Θα μπορούσα απλά κάθε 11 Μαρτίου να βρίσκομαι στη Μόσχα με το παλτό μου, τα πιο χοντρά μου ρούχα, μία κάμερα, ένα μπουκάλι "vodky" και ένα blini στο χέρι.

Κόκκινη Πλατεία (Krasnaya Ploshchad)

Το όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται ούτε από το χρώμα των τούβλων γύρω της (που στην πραγματικότητα ήταν ασπρισμένοι σε κάποια σημεία της ιστορίας) ούτε από τη σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Το όνομα προήλθε από το Ρωσικό επίθετο красный, θηλ. краснaя που είχε τη σημασία «όμορφος, ωραίος».

Κρεμλίνο (Кремль)

To Κρεμλίνο αποτελεί ένα ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας. Περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Στις μέρες μας λειτουργεί ως επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, τόπος συναντήσεων και διπλωματικών διαβουλεύσεων.

Θέατρο Μπολσόι (Большой театр)

Το θέατρο Μπολσόι είναι το ιστορικότερο θέατρο της Μόσχας και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μποβέ με σκοπό την φιλοξενία παραστάσεων μπαλέτου και όπερας.