Μόσχα: Τα 5 αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις!


Loading...

Η Μόσχα, η πρωτεύουσα της Ρωσίας, έχει 12.000.000 κατοίκους και είναι μια εκπληκτική πόλη που σίγουρα δε θα ξεχάσετε εύκολα. Έχει μόνιμο κρύο λόγω της τοποθεσίας της αλλά ταυτοχρόνως λέγεται πως έχει τους πιο ζεστούς και φιλικούς κατοίκους. Η πόλη αυτή, φημίζεται για την βότκα, τις μπαμπούσκες και τους πανύψηλους κατοίκους της. Το εθνικό νόμισμα είναι τα ρούβλια. Πριν επισκεφθείτε τα υπερπολυτελή αλλά και μικρότερα τουριστικά καταστήματα, αξίζει τον κόπο να περάσετε έστω μια βόλτα από μερικά αξιοθέατα, τα οποία πολλοί τουρίστες απ' όλο τον κόσμο αλλά και ντόπιοι σπεύδουν να θαυμάσουν.  

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου

Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, είναι μια εκκλησία , η οποία βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και είναι το σύμβολό της. Ο ναός κτίστηκε κατ' εντολήν του Τσάρου Ιβάν του τρομερού, και ολοκληρώθηκε μέσα σε 6 χρόνια (1955-1961), προς τιμήν της κατάκτησης του Χανάτου του Καζάν, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κόκκινης Πλατείας, ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο. Σήμερα, ο ναός αποτελεί ένα μνημείο για τη χώρα το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες ετησίως για να θαυμάσουν τη μοναδικότητα, την ευφυΐα και την τεχνοτροπία των Ρώσων της εποχής. Το βράδυ, η όψη του ναού υπό το φως που έχουν τοποθετήσει, είναι μαγική.

Κόκκινη Πλατεία

Η  Κόκκινη Πλατεία, είναι μια αστική πλατεία στη Μόσχα. Η πλατεία χωρίζει το Κρεμλίνο, την πρώην βασιλική ακρόπολη και τη σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, από μια ιστορική συνοικία γνωστή ως Κιτάι Γκόροντ . Το όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται από το χρώμα των τούβλων γύρω της  ούτε από την σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Μάλλον, το όνομα προήλθε από το Ρωσικό επίθετο красный,  που σημαίνει ''όμορφος''. Η Κόκκινη Πλατεία αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1990, λόγω των άρρηκτων δεσμών με τη ρωσική ιστορία από το 13ο αιώνα. Αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και δείγμα υπερηφάνειας για τους Ρώσους.

Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο της Μόσχας, αποτελεί το ιστορικό και ταυτοχρόνως αρχαιότερο τμήμα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κάστρο στο κέντρο της πόλης, αποτελείται από 5 ανάκτορα και 4 καθεδρικούς ναούς. Πλέον στεγάζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Δίπλα ακριβώς από το Κρεμλίνο, υπάρχει ο σταθμός του μετρό ο σταθμός μετρό Okhotny Ryad, πράγμα απίστευτα βολικό για τους τουρίστες που θέλουν να θαυμάσουν αυτό το επιβλητικό κτήριο χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα να το βρουν ή να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της χώρας, και βρίσκεται απέναντι από το Κρεμλίνο. Διαθέτει δεκάδες εμπορικές επωνυμίες και καταστήματα για καφέ ή φαγητό. Η τοποθεσία του εμπορικού αυτού καταστήματος, η διακόσμηση, ο φωτισμός καθώς επίσης και η αναγνωρισιμότητα-προσέλκυση του κόσμου, δημιουργεί δικαίως την εντύπωση πως το ''Γκουμ'' ανταγωνίζεται επάξια τα εμπορικά κέντρα των υπόλοιπων πρωτευουσών των χωρών της Ευρώπης, και όχι μόνο.

Κήπος του Αλεξάνδρου

Μία βόλτα στον Κήπο του Αλεξάνδρου είναι απαραίτητη. Ο κήπος διαθέτει αρχιτεκτονικά μνημεία, πανέμορφα παρτέρια και μια αξέχαστη ιστορία. Εκεί θα δείτε την Αιώνια Φλόγα να αναβοσβήνει μπροστά στον Πύργο  Kutafa του Κρεμλίνου στη μνήμη των νεκρών του Β΄Παγκοσμίου πολέμου. Ο κήπος αποτελεί ένα ιδιαίτερο σύμβολο του ρωσικού κράτους, και σαφώς αξίζει μια επίσκεψη.