Μόσχα: Τα top 5 διάσημα αξιοθέατα


Loading...

Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσίας και η πολυπληθέστερη πόλη της Ευρώπης. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ανά τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν τα πολλά και εντυπωσιακά μουσεία και αξιοθέατα που μαρτυρούν την μεγάλη ιστορία της πόλης. Ας δούμε κάποια από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος που δεν πρέπει να χάσετε σε μία επίσκεψη στην Μόσχα.

Η Κόκκινη Πλατεία

Το πιο σημαντικό τοπόσημο της πόλης είναι η Κόκκινη Πλατεία. Αν και είναι στα αλήθεια κόκκινη λόγω του χρώματος των τούβλων, το όνομά της σημαίνει "όμορφη". Είναι η κεντρική πλατεία της Μόσχας  και αν ξεκινήσετε την βόλτα σας από εδώ θα δείτε γύρω πολλά ακόμη αξιοθέατα. Απέναντι ακριβώς, στο νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας,  βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου. Είναι δικαιολογημένα πολυφωτογραφημένος μιας και η πολυχρωμία του και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τον καθιστούν άκρως εντυπωσιακό.  Στον ευρύτερο χώρο θα βρείτε και το ιστορικό κτίριο το Μαυσωλείο Λένιν. Είναι ο χώρος που φυλάσσεται το βαλσαμωμένο σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν, του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης.  

Βόλτα στην ιστορική Μόσχα

Το Κρεμλίνο είναι η πρώην βασιλική ακρόπολη της Μόσχας και αποτελεί το αρχαιότερο τμήμα της πόλης. Σήμερα στεγάζει την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας. Οι 20 πύργοι του κάστρου συμβάλλουν στο να είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα. Τέλος, το μετρό της Μόσχας δεν θα μπορούσε να λείπει από έναν τέτοιο κατάλογο. Πολυέλαιοι, μωσαϊκά και τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σύνολο από ακαταμάχητα εντυπωσιακές στάσεις του εν δυνάμει τέταρτου μεγαλύτερου υπόγειου δικτύου του κόσμου.