Μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε στο Βελιγράδι


Loading...

Η Λευκή Πόλη είναι μια ιδανική επιλογή για ταξίδι, όποια εποχή του χρόνου και αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε. Οι ομορφιές που κρύβει η πόλη είναι πολλές και τα αξιοθέατα που θα δείτε στο Βελιγράδι κουβαλούν μια μεγάλη ιστορία.

Ωστόσο, η ιστορία της πόλης δε βρίσκεται μόνο στους δρόμους της. Όπως σε κάθε πόλη, έτσι και στο Βελιγράδι, μέσα σε σπουδαία μουσεία φυλάσσονται κομμάτια από την ιστορία ολόκληρης της χώρας και όχι μόνο.

Αν είστε λάτρεις της ιστορίας, της επιστήμης ή της τέχνης, στο Βελιγράδι υπάρχουν πολλά που θα ικανοποιήσουν την περιέργειά σας. Μεγάλα ονόματα που συνέβαλαν σημαντικά στο χώρο των επιστημών και των τεχνών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη Σερβία. Ταυτόχρονα, η χώρα αυτή έχει αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στην πρόσφατη ιστορία του κόσμου.

Για όλα αυτά και για ακόμη περισσότερα θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να μάθετε νέα πράγματα στα παρακάτω μουσεία που βρίσκονται στο Βελιγράδι.

Εθνικό Μουσείο της Σερβίας

Το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της χώρας. Ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1844.

Το 1979 το μουσείο κηρύχθηκε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ωστόσο, σήμερα παραμένει κλειστό για ανακαίνιση.

Στο Εθνικό Μουσείο της Σερβίας φιλοξενούνται 34 εκθέσεις ποικίλης θεματολογίας, που δεν αφορούν μόνο τη Σερβία.

Στο χώρο του μουσείο υπάρχουν πάνω από 400.000 εκθέματα, μεταξύ των οποίων είναι σημαντικά έργα γνωστών καλλιτεχνών της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο μουσείο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Σερβίας και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των κατοίκων.


Μουσείο Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας

Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο μουσείο αποτελείται από 3 κτίρια και πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό μνημείο της χώρας.

Εκεί υπάρχει το Μουσείο της 25ης Μαΐου, το Παλαιό Μουσείο και το Σπίτι των Λουλουδιών.

Εκεί μπορείτε να δείτε πάνω από 200.000 εκθέματα που αφορούν την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας και την πορεία της μέσα στην 20ο αιώνα.

Το Σπίτι των Λουλουδιών χτίστηκε το 1975 με εντολή του Τίτο. Ήταν το μέρος στο οποίο κατέφευγε όταν ήθελε να ησυχάσει και είχε ζητήσει να ταφεί εκεί.

5 χρόνια αργότερα, η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα μετά το θάνατό του και από τότε εκεί βρίσκεται το μαυσωλείο του ίδιου και της συζύγου του.


Μουσείο Νίκολα Τέσλα

Ο Νίκολα Τέσλα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εφευρέτες των τελευταίων αιώνων και συνεισφορά του στον κόσμο της επιστήμης είναι τεράστια.

Πέραν της ευφυίας του, ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτήριζε αυτόν το διάσημο επιστήμονα, ήταν ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του.

Ό ίδιος ο Νίκολα Τέσλα, όπως και η οικογένειά του, γεννήθηκε στο Σμίλιαν, το οποίο είναι μια περιοχή που πλέον βρίσκεται στην Κροατία.

Ωστόσο, το 1856, που είναι η χρονολογία γέννησης του, η περιοχή βρισκόταν υπό Σερβικό έλεγχο μέσα στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Το Μουσείο του Νίκολα Τέσλα προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες, μέσω της οποίας θα μάθετε πολλά τόσο για τη ζωή του μεγάλου εφευρέτη όσο και για τις ανακαλύψεις του.