Μπρατισλάβα : 5 Σημεία που πρέπει να επισκεφτείς!


Loading...

Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και επίσης η μεγαλύτερη πόλη, το οποίο την καθιστά και πρωτεύουσα. Η πόλη αυτή ξεχωρίζει για τα κλασσικά κτήρια τα οποία χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα,καθώς και τα πλούσια πάρκα. Σημαντικό είναι το γεγονός πως συνδέετε αεροπορικώς αλλά και σιδηροδρομικώς με όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Το κάστρο της Μπρατισλάβα

Το κάστρο της Μπρατισλάβα είναι το κυρίαρχο κάστρο , καθώς υπάρχουν αρκετά. Ξεχωρίζει λόγω της τοποθεσίας του και του μεγέθους του αποτελώντας κύριο χαρακτηριστικό της πόλης. Το κάστρο διαθέτει 4 πύργους και πηγάδι βάθους 80 μέτρων!Ο ψηλότερος πύργος έχει ύψος 47 μέτρα. Προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου

Ο γοτθικός Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου καθαγιάστηκε και χρονολογείτε από το 1452, αλλά φήμες λένε πως χρειάστηκαν 2 αιώνες ακόμη για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Έχει χρησιμοποιηθεί ως σημείο για την στέψη 11 βασιλιάδων της Ουγγαρίας.Ο πύργος του έχει ύψος 85 μέτρα,αρκετά επιβλητικός και για να θυμίζει στον κόσμο πως έχουν γίνει πολλές στέψεις βασιλέων,στην κορυφή του έχει τοποθετηθεί μαι κορώνα 300 κιλών. Εύκολη πρόσβαση καθώς από την στάση τραμ Novy Most ,διέρχονται οι γραμμές 4,10,12 και 17.

Η πύλη του Μιχαήλ

Ένα αρκετά σημαντικό σημείο στην πόλη της Μπρατισλάβα καθώς προσελκύει αρκετό κόσμο να συναντήσουν το σημείο μηδέν. Το σημείο μηδέν είναι το πιο κεντρικό σημείο στην Ευρώπη και από εκεί μετριούνται όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις ανά την Ευρώπη. Η πύλη είναι σήμα κατατεθέν καθώς είναι η είσοδος για την παλιά πόλη και αποτελεί δίαυλο για την σύνδεση της ιστορίας της πόλης.

Νέα γέφυρα της Μπρατισλάβα

Μία άκρως εντυπωσιακή γέφυρα χτισμένη επάνω από τον ποταμό Δούναβη. Σας δίνει την δυνατότητα να την διασχίσετε είτε πεζοί είτε με ποδήλατο ή με όχημα. Στο τέλος της γέφυρας μπορείτε να επισκεφτείτε το UFO,ένα κατάστημα για φαγητό ή ποτό με θέα ολόκληρης της πόλης. Σημείο άξιο και με το παραπάνω να επισκεφτείτε!

Η μπλε Εκκλησία

Εδώ κάνουμε λόγω για την εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ η οποία είναι διακοσμημένη και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με μπλε χρώμα. Ο χώρος είναι καλοδιατηρημένος και προσεγμένος για επίσκεψη αλλά και φωτογραφίες. Αν σταθείτε και τυχεροί υπάρχει πιθανότητα να πετύχετε Λειτουργία. Είναι το χρώμα που την κάνει να ξεχωρίζει και αξίζει να γνωρίσετε αυτό το διαφορετικό κομμάτι της πόλης.