Μπρατισλάβα: Αξιοθέατα που δε θα ξεχάσω ποτέ…


Loading...

Πριν κάποιους μήνες ταξίδεψα σε μια χώρα για την οποία δεν γνώριζα πολλά. Αναφέρομαι στη Σλοβακία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της Μπρατισλάβα. Επιλέξαμε αυτό τον προορισμό καθώς βρήκαμε οικονομικά πακέτα για μια ολιγοήμερη εκδρομή οδικώς.  Αποτελεί μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε κομβικό σημείο καθώς είναι μια ανάσα από Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία. Μια πόλη ζωντανή , γεμάτη φοιτητές και μάλιστα πολλούς Έλληνες. Δεν πιστεύαμε ότι αυτή η άγνωστη προς εμάς πόλη θα είχε να μας προσφέρει τόσο πολλά. Εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...17

Κάστρο Ντέβιν

Δέκα χλμ. έξω από την πόλη αλλά παρόλα αυτά εύκολα προσβάσιμο βρίσκεται το γνωστότερο κάστρο της Σλοβακίας. Ένα κάστρο μεγάλο, ερειπωμένο που πιστεύεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα σου εμφανιστεί κάποιος και αναμφίβολα σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Με υπέροχη θέα στο Δούναβη και στις γύρω περιοχές άξιζε το γεγονός ότι ξοδέψαμε γύρω στα 40 λεπτά για να το προσεγγίσουμε. Ο χώρος είναι τόσο καθαρός και όμορφος που αναρωτιόμασταν πως είναι δυνατόν να διατηρείται τόσο καλά μετά από τόσα πολλά χρόνια.

Καθεδρικός St. Martin's

Κοντά στη νέα γέφυρα της Μπρατισλάβα δεσπόζει η συγκεκριμένη εκκλησία. Από έξω δεν μας γέμισε το μάτι από μέσα όμως ήταν ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης. Αποτελεί μια τεράστια, επιβλητική εκκλησία αλλά συνάμα ζεστή και όμορφη. Μας ενέπνευσε σεβασμό και γαλήνη σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε.

Παλιό Δημαρχείο

Περιπλανώμενοι στην Παλιά πόλη της Μπρατισλάβα βρήκαμε το παλιό δημαρχείο.Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με αρκετά εκθέματα. Φημίζεται για την εσωτερική του αρχιτεκτονική που σου κόβει την ανάσα. Το μέρος είναι το καταλληλότερο της πόλης για ιδιαίτερες φωτογραφίες που θα τους άλλους να αναρωτιούνται που βρίσκεσαι. Είναι ένας υπέροχος περίπατος ανάμεσα στην ιστορία!

Danubiana meulensteen Art Museum

Ένα από τα διασημότερα μουσεία τέχνης της Σλοβακίας. Βρίσκεται πιο έξω από το κέντρο της Πόλης. Αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε γιατί οι φωτογραφίες στο ίντερνετ ήταν εντυπωσιακές. Και, όντως, από κοντά το μουσείο ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό. Πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα σε ένα άκρως καλλιτεχνικό περιβάλλον. Ένα ιδανικό μουσείο για ξοδέψουμε 2-3 ώρες της ημέρας μας χωρίς να βαρεθούμε ούτε στιγμή.

Nedbalka Gallery

Μια μικρή γκαλερί στο κέντρο της πόλης που φιλοξενεί όμορφα μικρά εκθέματα. Ξεκινήσαμε από τον τέταρτο όροφο και λίγο λίγο κατεβαίναμε σταματώντας στα εκθέματα που μας τραβούσαν περισσότερο το ενδιαφέρον. Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή ιδιαίτερων πινάκων. Ήταν μια μοναδική εμπειρία διαφορετική από της υπόλοιπες που ζήσαμε στην Μπρατισλάβα. Εντυπωσιάστηκα από όλα αυτά που μας προσέφερε απλόχερα η φιλόξενη Μπρατισλάβα και το σίγουρο είναι ότι αυτά τα αξιοθέατα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ...