Μπρατισλάβα : Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς!


Loading...

Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Είναι χτισμένη στην όχθη του Δούναβη και συνορεύει με άλλες 3  χώρες. Τα σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας απέχουν ελάχιστα από την Μπρατισλάβα αλλά και η Τσεχία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης και είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό το πως συνδυάζει το παλιό και το μοντέρνο.

το Κάστρο της Μπρατισλάβα

Το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης και σίγουρα το πρώτο που θα πρέπει να δεις από κοντά δεν είναι άλλο από το Κάστρο της Μπρατισλάβα. Στον λόφο των μικρών Καρπαθίων , που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αστικό ιστό της πόλης, βρίσκεται το Κάστρο. Χτίστηκε τον 10ο αιώνα και αποτελούσε το κέντρο της πόλης γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε οικιστικά. Σήμερα το Κάστρο είναι επισκέψιμο και έχει πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού στεγάζει εκθέματα του Σλοβακικού Εθνικού Μουσείου καθώς και τα κοσμήματα του στέμματος της Ουγγαρίας. Η θέση του αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το πόσο επιβλητικό είναι και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο σε κανέναν επισκέπτη.

Μία βόλτα στην βραδινή πόλη

Μπορεί η Μπρατισλάβα να είναι μία μαγευτική πόλη με τα αξιοθέατα προηγούμενων αιώνων και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης μα κερδίζουν τις εντυπώσεις, δεν στερείται σε τίποτα όμως από "ζωντάνια" . Η καρδιά της πόλης χτυπάει στην οδό  Michalska. Εδώ θα βρείτε πάρα πολλά καφέ, μπαρ, κλαμπ και τοπικές μπυραρίες που γεμίζουν καθημερινά με τους νέους της πόλης. Είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ποτό της Σλοβακίας, το Slivovica. Αφεθείτε στον παλμό της Μπρατισλάβα για διασκέδαση που θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι αδιαμφισβήτητα η πόλη που ικανοποιεί και τον πιο αυστηρό επισκέπτη!