Νάπολη: Αξιοθέατα που με συναρπάσανε…


Loading...

Η Νάπολη αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές ιταλικές πόλεις. Ένα σαγηνευτικό λιμάνι που όσοι το έχουν επισκεφτεί σου ορκίζονται πως θα σου κόψει την ανάσα. Ένας προορισμός που έχει γίνει πολύ φιλικός σε εμάς τους Έλληνες τον τελευταίο καιρό μιας και οι πτήσεις προς εκεί είναι πάμφθηνες. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα ολιγοήμερο ταξίδι στην ιταλική πόλη για να δοκιμάσουμε την περίφημη ναπολιτάνικη πίτσα. Ενθουσιαστήκαμε από το αυθεντικό ιταλικό ταμπεραμέντο, από την ιστορία 3.000 χρόνων και από τα μοναδικά μνημεία. Για να είμαι ειλικρινής, όταν σκεφτόμουν και οργάνωνα αυτό το ταξίδι δεν περίμενα πως θα συναντούσα τόσα ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Γρήγορα, όμως, διαψεύστηκα.

Θέατρο Σαν Κάρλο

Αποτελεί πραγματικά ένα έργο τέχνης. Ένα υπέροχο θέατρο όπερας που άνοιξε επισήμως τις πόρτες του το 1737. Η επίσκεψη μου έγινε με τη βοήθεια ξεναγού ο οποίος ήταν θαυμάσιος και μου εξήγησε ακριβώς ότι έβλεπα. Μπαίνοντας αντίκρισα την υπέροχη αίθουσα και στη συνέχεια ανέβηκα στο βασιλικό θεωρείο το οποίο ήταν, επίσης, υπέροχο. Η ξενάγηση τελείωσε στο κυλικείο του θεάτρου γεμίζοντας με με μια συναρπαστική εμπειρία.

Παλάτι Reale

Ένα καλοδιατηρημένο, αριστοκρατικό και μεγαλοπρεπές παλάτι με περίμενε στο κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει πολλές εντυπωσιακές αίθουσες που με μετέφεραν σε μια άλλη εποχή. Καθώς κατέβαινα τις σκάλες του πρώτου ορόφου ένιωθα ότι κι εγώ ζω στο παλάτι και πηγαίνω στο βασιλικό χορό. Κατά τη γνώμη μου το πιο ωραίο κτίριο στην Νάπολη που αξίζει να δούμε όλοι οι επισκέπτες!

Piazza del Plebiscito

Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης και αποτελεί μια τεράστια πλατεία με επιβλητικά κτίρια και εμπορικά μαγαζιά. Είναι τόσο μεγάλη που μετά βίας χωρούσε ολόκληρη σε μια φωτογραφία. Μία από τις πιο όμορφες πλατείες που συνάντησα στη Νάπολη. Λάτρεψα τη βόλτα εκεί προσπαθώντας να τη διασχίσω ολόκληρη την ώρα που θαύμαζα τα εντυπωσιακά κτίρια που την περιβάλλουν.

Παρεκκλήσι Αγίου Σεβέρο

Ένα υπέροχο παρεκκλήσι με απόκοσμη ατμόσφαιρα που πραγματικά ένιωσα δέος όταν εισήλθα. Είναι γεμάτο με γλυπτά με κορυφαίο το γνωστό "Χριστό με το Βέλος". Στην όψη αυτού του γλυπτού έμεινα έκπληκτη καθώς ήταν άκρως εντυπωσιακό. Το εισιτήριο εισόδου του είναι αρκετά ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο.

Galleria Borbonica

Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα υπόγεια περιήγηση στις σήραγγες της υπόγεια Νάπολης. Καθώς εισήλθαμε μας συνόδευαν ξεναγοί που μας ανέλυσαν την ιστορία με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία, μια εμπειρία ανεπανάληπτη, όπως και όλη η εκδρομή μας στη όμορφη ιταλική πόλη.