Νάπολη: Έρωτας…με την πρώτη βόλτα!


Loading...

Σκέφτεστε να πάτε ένα ταξίδι, αλλά ακόμα δεν ξέρετε το πού? Η Νάπολη, θα ήταν μια ιδανική επιλογή, καθώς διαθέτει τα πάντα. Είναι μια αυθεντική πόλη της νότια Ιταλίας και η πατρίδα της πίτσας. Μια πόλη για την οποία γράφτηκαν πολλά τραγούδια, μιας και η ομορφιά της ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας σας. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε με την πρώτη κιόλας ματιά;

Βόλτα στα στενά του ιστορικού κέντρου.

Μια βόλτα στα σοκάκια της είναι ότι πρέπει για την πρώτη μέρα του ταξιδιού σας. Οι επιβλητικές εκκλησίες της σε συνδυασμό με τις μνημειώδης πλατείες  θα σε μαγέψουν. Τα γραφικά δρομάκια και οι δρόμοι γεμάτοι βέσπες δίνουν την δική τους πινελιά σε όλο αυτό το τοπίο. Περπατώντας στην πολύβουη Spaccabapoli και στους κεντρικούς δρόμους της θα σταματάτε συνεχώς, καθώς θα ανακαλύψετε μικρομάγαζα με όμορφα πράγματα, αλλά και όμορφα σημεία για φωτογραφίες. Αφήστε τους χάρτες και απλά "χαθείτε" στις στοές που διαθέτει.

Για τους λάτρεις της πίτσας.

Στην Νάπολη θα φάτε την καλύτερη πίτσα της ζωής σας. Δεν είναι τυχαίο που διαθέτει μια ιστορία 3000 ετών πάνω σε αυτόν τον τομέα. Όπου και αν κοιτάξετε θα βρείτε μικρά παραδοσιακά εστιατόρια με διάφορες γεύσεις πίτσας, ικανές να δώσουν απόλαυση και στον πιο απαιτητικό πελάτη. Επίσης, εδώ θα βρείτε και την λεγόμενη "Μαργαρίτα", με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και λεπτό φύλλο ζύμης. Μπείτε και εσείς, επομένως,  στην ουρά για ένα κομμάτι πίτσας και ανακαλύψτε την νοστιμιά που μπορούν αυτά τα απλά υλικά να σας προσφέρουν.

Επίσκεψη στην Πομπηία.

Τέλος, ανακαλύψτε τους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν πάνω στις πλαγιές του Βεζούβιου και περιπλανηθείτε στην αρχαία πόλη της Πομπηία. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης, παρόλο που στο παρελθόν η λάβα του Βεζούβιου την έκαψε και σκέπασε σχεδόν τα πάντα. Θα μάθετε πληροφορίες για την αρχαία Νάπολη που θα σας κάνουν να την αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ.