Νάπολη: Η ατίθαση της Ιταλίας…


Loading...

Όταν ακούτε Νάπολη τι σκέφτεστε; Πριν την επισκεφτώ, είχα στο μυαλό μου πως πρόκειται για μια παραθαλάσσια πόλη η οποία κρύβει πολλά μυστικά. Και έτσι είναι. Η Νάπολη, είναι μια από τις πιο αυθεντικές πόλεις της Ιταλίας και σίγουρα θα σας μαγέψει όπως έκανε και με εμένα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Ιταλίας και ο κόσμος την αγαπά και την προτιμά ιδιαίτερα. Έχει αρκετά πράγματα να επισκεφτείτε και ειδικά τους ανοιξιάτικους μήνες είναι πανέμορφη. Σίγουρα πρέπει να δείτε τη δύση του ηλίου καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο. Είναι μια από τις πόλεις που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε έστω μια φορά στη ζωή σας. Έχει τόσες φυσικές ομορφιές που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Πέρα ως πέρα είναι μαγευτική. Μοιάζει πολύ με τα Ελληνικά δεδομένα και θα σας θυμίσει νησί. Κάποια αξιοθέατα της είναι ιδιαίτερα γνωστά και θα τα επισκεφτείτε καθώς θα σας πουν για αυτά οι ντόπιοι. Πρέπει όμως να ξεφύγετε λίγο από τα καθιερωμένα και να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία. Θα σας συμβουλέψω λοιπόν, να επισκεφτείτε τα εξής..

Posillipo

Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου αξίζει να δείτε τη θέα ή το ηλιοβασίλεμα, αυτό είναι το κατάλληλο. Για να φτάσετε εκεί πάρτε, το μετρό και κατεβείτε στη στάση Mergelina και από εκεί μπορείτε να πάρετε το τοπικό λεωφορείο για να φτάσετε στον προορισμό σας. Η θέα του κόλπου είναι απίστευτη και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Statua del Dio Nilo

Ίσως σκεφτείτε, πως δεν είναι κάτι τόσο ενδιαφέρον, αλλά πρόκειται για ένα άγαλμα έργο τέχνης. Για να το βρείτε, θα χρειαστεί απλά να περιπλανηθείτε στα δρομάκια της παλιάς πόλης. Αντιπροσωπεύει την παλιά deus του ποταμού Nilo, καθώς αυτό ήταν το αιγυπτιακό συνοικία της παλιάς πόλης Νεάπολη. Το άγαλμα, παρουσιάζει τον Δία, την Σφίγγα της Γκίζας και ένα μωρό, το οποίο συχνά περνά απαρατήρητο. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το άγαλμα αυτό, παλαιότερα αποτελούσε αιγυπτιακή συνοικία.

Parco Sommerso di Gaiola Area Marina Protetta

Αν είστε τυχεροί και πετύχετε μέρα με καλό καιρό, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε το μέρος αυτό. Σας το λέω, θα φτάσετε δύσκολα, αλλά δεν θα το μετανιώσετε ούτε στο ελάχιστο. Είναι το μόνο μέρος που θα βρείτε πεντακάθαρη παραλία και θα βρείτε την ευκαιρία και για μια βουτιά. Συνήθως, οι ντόπιοι δεν το προτείνουν σε τουρίστες μιας και είναι ένα από τα μέρη που "κρατάνε για την πάρτη τους?" θα λέγαμε. Όταν το δείτε από κοντά, θα καταλάβετε το λόγο. Εγώ προσωπικά, απλά θαμπώθηκα.