Νάπολη: Τρεις μέρες στον αγαπημένο προορισμό


Loading...

Η πόλη της Νάπολης είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις που είναι κατοικημένες συνεχώς ανά τους αιώνες μέχρι σήμερα. Η ιστορία της ξεκινάει τον 9ο αιώνα π.Χ. όπου στην περιοχή ιδρύθηκε η ελληνική αποικία υπό το όνομα Παρθενόπη.  Στην συνέχεια μετονομάστηκε σε Παλαιόπολις και τον 5ο αιώνα π.Χ. ιδρύθηκε η Νεάπολις, η σημερινή Νάπολη.  Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιταλίας καθώς διαθέτει ένα από τα πιο εμπορικά και ισχυρά οικονομικά λιμάνια της Ευρώπης.  Η Νάπολη, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ιταλίας του νότου, αφού είναι γνωστή για την "αγριότητα" των Ναπολιτάνων. Μπορεί να είναι απλά ένας αστικός μύθος, αλλά σίγουρα θα διαπιστώσετε την διαφορετική διάλεκτο των ιταλικών στην ευρύτερη περιοχή! Η παραθαλάσσια πόλη της Ιταλίας αδιαμφισβήτητα αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα τριήμερο γεμάτο εικόνες και γεύσεις.

Day 1

Ένα τριήμερο στην Νάπολη δεν μπορεί να ξεκινήσει με άλλον τρόπο από μία αναγνωριστική βόλτα στο κέντρο της πόλης. Αρχικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε με την Piazza del Plebiscito. Είναι μία πολύ κεντρική πλατεία της πόλης κοντά στο λιμάνι. Τα δύο κτίσματα που οριοθετούν τον χώρο της πλατείας είναι από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που θα συναντήσετε. Στα δυτικά της πλατείας βρίσκεται το Βασιλικό Ανάκτορο της Νάπολης, ένα παλάτι του 17ου αιώνα το οποίο είναι ανοιχτό προς το κοινό. Στα ανατολικά της πλατείας θα δείτε την Βασιλική San Francesco di Paola , μία εκκλησία που θυμίζει αρκετά το Πάνθεον της Ρώμης. Συνεχίζοντας την βόλτα σας κατά μήκος της παραλίας, θα συναντήσετε Castel dell'Ovo ή αλλιώς το Κάστρο του Αυγού! Βρίσκεται στο νησάκι Megaride και αποτελεί την παλαιότερη οχύρωση της Νάπολης.      

Day 2

Ανάμεσα στις πλατείες της Νάπολης και τις στάσεις για εσπρέσο και αυθεντική ιταλική πίτσα θα πρέπει να επισκεφθείτε το παρεκκλήσι Cappella Sansevero. Το παρεκκλήσι χρονολογείται γύρω στο 1590 αλλά ανακαινίστηκε αργότερα από τον πρίγκιπα Raimondo di Sangro του Sansevero. Στεγάζει περίπου 30 έργα τέχνης μερικών από τους κορυφαίους Ιταλούς καλλιτέχνες. Όσο όμως και να ψάχνετε ανάμεσα στους δρόμους και τις πλατείες της Νάπολη  για τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα, θα σας ξαφνιάσει το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκονται κάτω από εκεί που ψάχνετε, κυριολεκτικά. Η Napoli Sotterranea , είναι η υπόγεια πόλη, 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων της Νάπολης.  Θα συναντήσετε δείγματα της πόλης έως και 2.400 χρόνων πίσω. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από ένα παραδοσιακό ναπολιτάνικο σπίτι έως τα καταφύγια από τις βόμβες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.  Αποτελεί σίγουρα μία μοναδική εμπειρία θα πρέπει να ζήσετε βρισκόμενοι στην Νάπολη.

Day 3

Τέλος, δεν γίνεται να βρεθείτε τόσο κοντά στην ιστορική Πομπηία και να παραλείψετε να την επισκεφθείτε. Η πόλη που χάρη στον πλούτο και την ομορφιά της αποτελούσε το πιο διάσημο θέρετρο για τους κατοίκους της Ρώμης. Χτισμένη στους πρόποδες του Βεζούβιου, έλαβε φριχτό τέλος αφού κάηκε ολοσχερώς από την έκρηξη του ηφαιστείου το 79 μ.Χ. Από το 1592 όπου και άρχισαν να βλέπουν το φως απομεινάρια της πόλης έως και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο τουριστικά και ενδιαφέροντα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Καμπανίας. Απέχει ελάχιστα από την Νάπολη και μία επίσκεψη θα ολοκληρώσει ένα ήδη γεμάτο με νέες εικόνες και εμπειρίες τριήμερο.