Ντουμπρόβνικ: Οι λόγοι που θα σας κάνουν να το λατρέψετε!


Loading...

Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί την πόλη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών στην Κροατία και όχι μόνο. Η πόλη των Δαλματικών ακτών, προσφέρει κάτι ξεχωριστό από τον συνηθισμένο Μεσογειακό προορισμό. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες πόλεις που διατηρούν ανέγγιχτα τα τείχη τους και γι αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το εξαιρετικό κλίμα της περιοχής καθώς και η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι ικανά να σαγηνεύσουν όλους τους επισκέπτες. Όμορφες καταγάλανες ακτές και μεγάλες υψομετρικές διαφορές πάνω από την πόλη, κάνουν το σκηνικό να μοιάζει βγαλμένο από ταινία. Μέσα από τα Μεσαιωνικά τείχη της πόλης, βρίσκονται αξιοθέατα, χτισμένα σε διαφορετικές, χρονολογικά εποχές, που αποτελούν σημεία συνάντησης των τουριστών.

Γεύση από Ντουμπρόβνικ

Τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Δαλματίας, αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή. Εκεί, στα καθαρά νερά της Αδριατικής θάλασσας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αμέτρητες θαλάσσιες δραστηριότητες. Η Κροατία γενικότερα φημίζεται για την πολύ νόστιμη κουζίνα της αλλά και τα εκλεκτά είδη κρασιών που παράγει. Εκτός από τα φρέσκα θαλασσινά που κυριαρχούν στην γαστρονομία του Ντουμπρόβνικ, κάθε χρόνο εγκαινιάζονται νέα εστιατόρια στην πόλη, όπου προσφέρουν γευστικές επιλογές από όλο τον κόσμο. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στα τοπικά γλυκά που συνδυάζουν αρμονικά τις παραδοσιακές γεύσεις, με επιρροές από τη Μεσόγειο.

Διασκέδαση στο Ντουμπρόβνικ

Η νυχτερινή διασκέδαση στο Ντουμπρόβνικ δεν θα μπορούσε να είναι κάτι πέρα από άψογη. Μέσα από τα τείχη της παλιάς πόλης υπάρχουν πολλά clubs που προσφέρουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης για τους επισκέπτες. Επιπλέον, κατά τους καλοκαιρινούς διοργανώνεται το ετήσιο φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ, όπου διάσημοι καλλιτέχνες της χώρας συγκεντρώνονται προκειμένου να δημιουργήσουν το καλύτερο event της χρονιάς. Αυτά και άλλα τόσα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όσοι επιλέξουν την Κροατική πόλη σαν προορισμό για τις διακοπές τους. Εάν κάποιος αναλογιστεί και το σχετικά χαμηλό κόστος ζωής του Ντουμπρόβνικ, τότε δεν χρειάζεται να ψάξει πιο πέρα.