Οι γεύσεις που θα ξεχωρίσετε στο Παρίσι


Loading...

Το Παρίσι, η πόλη του φωτός όπως πολλοί το αναφέρουν, βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς των επίδοξων ταξιδιωτών. Έχω αρκετούς γνωστούς οι οποίοι είχαν επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε, κατέστρωσα τα σχέδια μου και έβαλα μπρος για την αγαπημένη μου εκδρομή έως τώρα. Η πόλη έχει πολλά σημαντικά και όμορφα μνημεία και αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί κανείς. Πέραν όμως όλων αυτών, το Παρίσι φημίζεται για την εξαιρετική κουζίνα του. Θα σας προτείνω κάποιες γεύσεις που με άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην πόλη του Παρισιού.

Η Γαλλική κουζίνα

Το Παρίσι εκφράζει το πανόραμα της Γαλλική κουζίνας. Στα εστιατόρια το φαγητό είναι γκουρμέ και αρκετά ακριβό. Για να μπορέσετε να δοκιμάσετε τα εκλεχτά τοπικά προϊόντα θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε από τις αλμυρές γεύσεις, τα πιάτα πάπιας, τις τηγανητές πατάτες, τα σουφλέ, τα fondue τυριών, τον κόκορα (κρασάτο, με χυλοπίτες, ή με μανιτάρια). Είναι ορισμένες από τις γεύσεις που θα σας ξετρελάνουν. Φυσικά να είστε υποψιασμένοι πως ανάλογα που θα καθίσετε να φάτε θα πληρώσετε για να φάτε περίπου 25-40€/άτομο χωρίς κρασί και 40-70€/άτομο με κρασί. Είναι γνωστό ότι το Παρίσι φημίζεται εκτός από την ποιότητα της κουζίνας του, και για την ακρίβεια των τιμών των πιάτων του.

Τα γλυκά της

Φυσικά δεν θα μπορούσα να σταθώ μόνο στις αλμυρές γεύσεις. Εδώ θα βρείτε και πολύ καλά και σπάνια πιάτα για να γευτείτε το αγαπημένο σας γλυκό. Πιάτα όπως μιλφέιγ,τάρτες, κρέπες και κρουασάν, είναι ορισμένα από τα γλυκά τα οποία θα σας ξετρελάνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από αυτή την πόλη δεν θα φύγετε σίγουρα πεινασμένοι.