Οι καλύτερες τοποθεσίες στο Βελιγράδι!!


Loading...

Το Βελιγράδι είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και ενδιαφέρον πόλεις της Σερβίας. Είναι η πρωτεύουσά της και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των τελευταίων χρόνων.  Πολλοί είναι οι τουρίστες που επιλέγουν την πόλη για μια γρήγορη απόδραση. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει πολλές ημέρες για να επισκεφθεί το Βελιγράδι. Κατά μέσο όρο, 4-5 ημέρες αρκούν για να ανακαλύψουν όλοι οι επισκέπτες τα σημαντικότερα μέρη του.  Ανάμεσα στις κορυφαίες τοποθεσίες, βρίσκονται γνωστά αξιοθέατά του, ιστορικά μουσεία, ναοί και κεντρικές πλατείες της πόλης. Ας δούμε κάποιες από τις καλύτερες τοποθεσίες, που δεν πρέπει να παραλείψουμε από το ταξίδι μας!!  

Kalemegdan

Το φρούριο Kalemegdan είναι το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στο Βελιγράδι. Βρίσκεται στο δήμο Βελιγραδίου του Stari Grad, δηλαδή της Παλιάς Πόλης, δίπλα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Δεν υπάρχει τουρίστας που να έχει επισκεφθεί την πόλη και να μην έχει τραβήξει μία πανοραμική φωτογραφία της από το λόφο του φρουρίου. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Γύρω από το φρούριο, υπάρχει το λεγόμενο πάρκο του Κalemegdan στο οποίο βρίσκονται μνημεία, εκκλησίες και τάφοι από ιστορικά πρόσωπα της εποχής. Επίσης στο χώρο του πάρκου μπορείτε να βρείτε μία πανέμορφη δασική έκταση για περίπατο, διάφορους πάγκους με αναμνηστικά σουβενίρ, καθώς και εσωτερικό γήπεδο και πάρκο δεινοσαύρων.

Knez Mihailova

H Knez Mihailova είναι η πιο γνωστή οδός στο Βελιγράδι. Εκεί βρίσκεται και η σημαντικότερη πλατεία, η οποία επίσης έχει την ίδια ονομασία. Έχει πάρει την ονομασία της από τον τον Mihailo Obrenovic III, που ήταν Πρίγκιπας της Σερβίας. Το άγαλμά του, διακοσμεί το κέντρο της πλατείας μέχρι και σήμερα και τον απεικονίζει να βρίσκεται επάνω στο άλογό του. Στην πλατεία θα βρείτε διάφορα πολυκαταστήματα, εμπορικό κέντρο, καφέ και εστιατόρια, μαγαζιά για αναμνηστικά, γκαλερί, εκκλησίες, πολλά κτίρια και αρχοντικά, καθώς και τα πανεπιστήμια. Είναι ιδανική τοποθεσία για όλες τις ώρες της ημέρας. Επίσης, παραμένει στολισμένη για πολλούς μήνες του χειμώνα, και όχι μόνο για Χριστούγεννα. Το Kalemegdan απέχει περίπου 15 λεπτά περπατώντας από την πλατεία, οπότε θα μπορούσατε ανεπιφύλακτα να συνδυάσετε την επίσκεψή τους την ίδια ημέρα!

Skardarlija Street

Eίναι η γνωστή μποέμικη γειτονιά της πόλης. Πρόκειται για μία τεράστια οδό, έναν πλακόστρωτο δρόμο, στον οποίο βρίσκονται εστιατόρια και κλασικές σερβικές παμπ. Είναι μία από τις σίγουρες επιλογές των τουριστών, τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Εκεί βρίσκονται αυθεντικές σερβικές ταβέρνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε πιάτα παραδοσιακής κουζίνας, με τη συνοδεία φυσικά, live σερβικής μουσικής. Τα εστιατόρια στην περιοχή αυτή είναι γεμάτα καθημερινά, για αυτό φροντίστε να κάνετε την κράτησή σας αρκετές ώρες πριν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε.

Ναός Αγίου Σάββα

Τέλος, στις ξεναγήσεις σας θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε το Ναό του Αγίου Σάββα, έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και βρίσκεται στο οροπέδιο Vračar, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα τεράστιο κτίσμα, που ο κεντρικός του τρούλος φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και φέρει πάνω του έναν επίχρυσο σταυρό 12 μέτρων. Έχει 18 επίχρυσους σταυρούς διαφόρων μεγεθών στους υπόλοιπους τρούλους και 49 καμπάνες στα καμπαναριά. Κάτω από το ναό υπάρχει μία μεγάλη κατακόμβη, με εντυπωσιακές τοιχογραφίες, όπου κυριαρχεί το χρυσό χρώμα.