Οι παραδοσιακές γεύσεις της Νάπολη.


Loading...

Η πόλη της Νάπολης αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους, με μια νόστιμη γαστρονομική εμπειρία. Το "στολίδι του Νότου" όπως ονομάζεται, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του Βορρά. Η πλούσια ιστορία της πόλης αλλά και το όμορφο στυλ της προσφέρουν μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες. Όσοι την επισκεφθούν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα πρόσωπα της πόλης. Από τα ιστορικά μνημεία, μέχρι και τις γκαλερί σύγχρονης τέχνης.

Οι νοστιμιά του Ιταλικού Νότου.

Όταν έρθει η ώρα για φαγητό οι επιλογές είναι αμέτρητες. Οι συντριπτική πλειοψηφία από αυτές όμως αφορά την Ιταλική παραδοσιακή κουζίνα. Η salsa alla Napoletana συνοδεύει εξαιρετικά τα ζυμαρικά της περιοχής, δείχνοντας παράλληλα, ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να είναι και πολύ νόστιμο. Όσο ακολουθεί κάποιος τα χνάρια της Ναπολιτάνικης γαστρονομίας, τόσο πιο εύκολα θα καταλάβει πως η κουζίνα με την καθημερινή ζωή της πόλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Τα ζωηρά χρώματα της Πίτσας με μοτσαρέλα και του ριζότου θαλασσινών, συνοδεύονται άψογα με ένα εξαιρετικό κρασί από την περιοχή του Βεζούβιου, κάνοντας το γεύμα ακόμη πιο ευχάριστο.  

Συνοψίζοντας

Θα μπορούσε εύκολα κανείς να παρομοιάσει τη γαστρονομία της πόλης με τα συναισθήματα, την κουλτούρα αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ναπολιτάνων. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε όλα τα πιάτα κάνοντας έτσι την εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.