Οι παραδοσιακές νοστιμιές της Άνδρου!


Loading...

Η Άνδρος είναι το νησί "των νερών και των ονείρων". Έχει θαυμάσιες παραλίες, έντονη βλάστηση και πολλά και νόστιμα φαγητά. Όσοι έχουν επισκεφτεί την Άνδρο, έμειναν εντυπωσιασμένοι με την τοπική της κουζίνα. Στο Γαύριο και στο Μπατσί θα βρείτε ταβερνάκια και εστιατόρια, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά και φρέσκα ψάρια, αλλά και τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές, όπως τα Φρουτάλια(είδος ομελέτας) και το περίφημο Λαμπριάτι.

Άνδρος

Στις περισσότερες ταβέρνες της Άνδρου θα βρείτε ντόπια τυριά. Τα βασικά τυριά της Άνδρου είναι η Μαλαξιά, που είναι αγελαδινό τυρί και μπαίνει παντού- σαλάτες, φαγητό, μεζέδες. Το Βολάκι που όταν είναι μαλακό τρώγεται σκέτο, και όταν είναι σκληρό είναι το ιδανικό τυρί για τα ζυμαρικά και τέλος η κλασική γραβιέρα της Άνδρου. Και αφού τελειώσαμε με τα ορεκτικά πάμε και στο κυρίως πιάτο. Η φρουταλιά είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της Άνδρου, η οποία είναι μια αφράτη ομελέτα με πατάτες και λουκάνικο Άνδρου. Το "Λαμπριάτι" είναι μια τοπική παραδοσιακή συνταγή για κατσικάκι κοκκινιστό, το οποίο θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλα σας.  Ο κόκορας κρασάτος με το χοντρό μακαρόνι είναι επίσης ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο. Στις ψαροταβέρνες του νησιού θα βρείτε πολλών λογιών φρέσκα ψάρια όπως σαρδέλα, γαύρο και κολιό. Εξαιρετικές επιλογές φυσικά είναι τα καλαμαράκια τηγανητά και το χταποδάκι στη σχάρα. Πάμε να γλυκαθούμε λίγο με τα απίστευτα αμυγδαλωτά, τα καλτσούνια με ξηρούς καρπούς , τα παστέλια και φυσικά τους διάσημους εργολάβους με γεύση πικραμύγδαλου. Φυσικά δεν γίνεται να είστε στην Άνδρο και να μην δοκιμάσετε τα τοπικά γλυκά του κουταλιού.