Όλα όσα πρέπει να δείτε στο Άμστερνταμ!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι μια πόλη γεμάτη ζωή. Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο επιλέγουν το Άμστερνταμ για το ταξίδι τους και εντυπωσιάζονται από αυτό που συναντούν εκεί. Η πόλη είναι γεμάτη λαμπερά ποταμάκια τα οποία μπορείτε να διασχίσετε από τις αμέτρητες γέφυρες που υπάρχουν. Κάθε ένα από τα καταπράσινα πάρκα είναι μια όαση δροσιάς μέσα σε αυτήν τη σύγχρονη πόλη. Ωστόσο, παρά το σύγχρονο χαρακτήρα του, το Άμστερνταμ είναι ταυτόχρονα μια πόλη που έχει διατηρήσει την ταυτότητά του και τη διαχρονική γοητεία του.

Το Άμστερνταμ έχει τη φήμη της πόλης στην οποία δεν μπορεί εύκολα να βαρεθεί κάποιος. Η διασκέδαση είναι ένα από τα δεδομένα της καθημερινής ζωής και δε σταματά ποτέ. Όμως, το Άμστερνταμ έχει πολλά ακόμη να προσφέρει. Αν είστε λάτρεις της τέχνης ή της ιστορίας, οι επιλογές που θα συναντήσετε σε αυτήν την πόλη είναι αμέτρητες. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κάποιες πληροφορίες για 3 μόνο από τα πιο γνωστά μουσεία, τα οποία έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε στο Άμστερνταμ.

Μουσείο Madame Tussauds

Πολλές είναι οι πόλεις που φιλοξενούν ένα από τα μουσεία κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds.

Μία από τις πόλεις αυτές είναι και στο Άμστερνταμ, όπου σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του θα συναντήσετε το επιβλητικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μουσείο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, γι' αυτό, εάν θέλετε να γλιτώσετε την αναμονή στην ουρά μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας.

Με μια επίσκεψη εκεί θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε δίπλα στους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και σε άλλες διάσημες προσωπικότητες που αγαπάτε.


Μουσείο Van Gogh

Λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης θα συναντήσετε ένα ακόμη εντυπωσιακό μουσείο που φιλοξενεί τα έργα ενός από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Δεν είναι άλλο από το Μουσείο Van Gogh, στο οποίο, εκτός από έργα του μεγάλου ζωγράφου που μπορείτε να θαυμάσετε, έχετε την ευκαιρία να μάθετε στοιχεία για την πολυτάραχη ζωή του.

Φροντίστε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος.

Στο Μουσείο, εκτός από την κυρίως συλλογή, κατά καιρούς πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.


Το σπίτι της Anne Frank

Τελευταίο στη λίστα, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το σπίτι της Anne Frank.

Αυτός ο χώρος σίγουρα δεν έχει την ίδια ευχάριστη ατμόσφαιρα με τους προηγούμενους, καθώς αφορά την τραγική ιστορία της Anne Frank και της οικογένειάς της.

Το μικρό κορίτσι αποτελεί σύμβολο της φρίκης που πέρασαν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο σπίτι της Anne Frank, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη ζωή της κοπέλας και πολλά ακόμη.