Παρίσι: Σημεία που ξεχωρίζουν!


Loading...

Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις μητροπόλεις του κόσμου. Προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και όχι άδικα. Η πόλη του φωτός και του ρομαντισμού, της τέχνης και της μόδας, ανέκαθεν τραβούσε την προσοχή όλων. Είναι γεγονός ότι όταν σκεφτόμαστε το Παρίσι η πρώτη σκέψη είναι ο Πύργος του Άιφελ. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη σημεία που ξεχωρίζουν και κάνουν αυτήν την πόλη μοναδική. Ακολουθούν κάποια από αυτά.

Η πόλη του Φωτός

Μία βόλτα στο Παρίσι δεν γίνεται να μην ξεκινήσει από τους κήπους του Τροκαντερό και τον Πύργο του Άιφελ. Το πιο διάσημο σημείο της πόλης και πολυφωτογραφημένο. Στην συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους ακτινωτούς δρόμους που όλοι τους ξεκινάνε από την Αψίδα του Θριάμβου. Η επιβλητική καμάρα είναι επισκέψιμη και από ψηλά μπορείτε να θαυμάσετε την θέα, με την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων να απλώνεται μπροστά σας.

Μονμάρτη

Αν θέλετε να γνωρίσετε και την πιο ήσυχη και ρομαντική πλευρά του Παρισιού δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Μονμάρτη. Είναι ένας από τους ψηλότερους λόφους και βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της πόλης. Στην κορυφή της θα συναντήσετε την ρωμαιοκαθολική εκκλησία Βασιλική της Ιερής Καρδιάς. Ανάμεσα στα λιθόστρωτα στενά της Μονμάρτης θα βρείτε εργαστήρια ζωγράφων και καλλιτεχνών και στην κεντρική πλατεία υπάρχουν ακόμη κάποιοι που μπορούν να σας σκιτσάρουν.

Η Παναγία των Παρισίων

Τέλος, δεν γίνεται να φύγετε από το Παρίσι αν πρώτα δεν κάνετε μία βόλτα δίπλα στον Σηκουάνα. Θα συναντήσετε πολλούς πάγκους με βιβλία και αφίσες πριν φτάσετε στο Ιλ ντε λα Σιτέ, το ένα από τα δύο μικρά νησάκια. Εκεί, όπου είναι το σημείο μηδέν του Παρισιού, βρίσκεται ο γνωστός ναός Η Παναγία των Παρισίων. Αξίζει να ανεβείτε τα πολυάριθμα σκαλιά του ναού, ώστε να δείτε το εσωτερικό του και να απολαύσετε την θέα.