Περάσαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε!


Loading...

Στολίδι της Μεσογείου θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη Μάλτα. Δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι της λένε περήφανοι ότι δέχεται επισκέπτες τριπλάσιους από τους μόνιμους κατοίκους της. Βρίσκεται στα νότια της Σικελίας και αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών, από τα οποία τρία είναι αυτά που κατοικούνται η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο. Ένα κοκτέιλ πολιτισμών, λόγω της προνομιακής της θέσης, έχει υπάρξει πολλές φορές ποθητή σε κατακτητές, οι οποίοι άφησαν τα αποτυπώματα τους στο νησί. Η πρωτεύουσα της, Βαλέτα, μοιάζει σαν βγαλμένη από παραμύθι, αφού είναι κτισμένη πάνω σε ένα ακρωτήρι και βρίσκεται ανάμεσα σε δυο φυσικά λιμάνια. Το Γκόζο περιβάλλεται από καταγάλανη θάλασσα και διαθέτει πλούσια ιστορία. Και το Κόμινο είναι ένας επίγειος παράδεισος. Με πολλά πρόσωπα αλλά με μια και μοναδική ταυτότητα η Μάλτα είναι ο ιδανικός προορισμός. Ίσως αυτός να ήταν κι ο λόγος που τελικά περάσαμε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε.

Η πρωτεύουσα

Η Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας,  είναι μια από τις πιο πυκνοδομημένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο! Η ομορφιά της είναι απίστευτη, αν προλάβεις όμως τα φεστιβάλ, τις παραστάσεις και τις συναυλίες, αλλά και τις εκδηλώσεις στο δρόμο θα περάσεις τέλεια! Φυσικά, μην παραλείψεις να δεις και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, τα παλάτια  του Μεγάλου Μαγίστρου και το Casa Rocca Piccola, όπως επίσης και το θέατρο Manoel.

Η "σιωπηλή πόλη"

Η Μεδίνα ή αλλιώς Μdina, ήταν αρχαία πρωτεύουσα της Μάλτας. Τα λιθόκτιστα σοκάκια σε συνδυασμό με τη μπαρόκ και αραβική αρχιτεκτονική της, της χαρίζουν μια μαγική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια πόλη στην οποία επιτρέπονται μόνο τα αυτοκίνητα των κατοίκων, ενώ το εντυπωσιακότερο είναι ότι οι χιλιάδες επισκέπτες δεν έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν τη μοναδικότητα της.

Gozo

Το Γκόζο περιβάλλεται από καταγάλανη θάλασσα και  διαθέτει πλούσια ιστορία. Θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Ggantija, τον μεγαλύτερο προϊστορικό ναό της ανθρωπότητας. Must επίσης είναι το  Tieqa Żerqa (Γαλανό Παράθυρο), πρόκειται για ένα παραθυράκι από ασβεστόλιθο πάνω στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. 

Γαλάζια Λίμνη

Το Κομίνο, το μικρότερο από τα νησιά, είναι σχεδόν ακατοίκητο και δεν έχει αυτοκίνητα.  Εκεί θα νιώσεις την απόλυτη γαλήνη ενώ τα διάφανα νερά του νησιού κάνουν το τοπίο εξωπραγματικό! Η Γαλάζια Λίμνη( Blue Lagoon) είναι το δημοφιλέστερο αξιοθέατο αφού έχει αποτελέσει σκηνικό για τις μεγαλύτερες χολιγουντιανές παραγωγές.

Fenkata

Χμμ... το φαγητό αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα! Η μαλτέζικη κουζίνα, όπως είναι λογικό άλλωστε, τιμά το φρέσκο και το υγιεινό, γι'αυτό και θα βρεις διάφορες παραλλαγές ψαριών και θαλασσινών. Όμως αν δοκιμάσεις Fenkata (κουνέλι) θα ξετρελαθείς.