‘’Πετώντας’’ πάνω από τη πρωτεύουσα της Ισπανίας.


Loading...

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας σαγηνεύει κάθε επισκέπτη! Η λαμπερή Μαδρίτη έχει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της με την αρχιτεκτονική, τη τέχνη, τη γαστρονομία, το ποδόσφαιρο και τη φιλοξενία να κλέβουν τη παράσταση. Και ενώ ο πιο συνηθισμένος τρόπος ξενάγησης στα αξιοθέατα της πόλης είναι με τα πόδια, εδώ θα βρεις μία εναλλακτική και ακόμα ωραιότερη λύση. Μία βόλτα με το Τελεφερίκ της Μαδρίτης αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για ντόπιους και τουρίστες και δίνει τη δυνατότητα να χαζέψεις από ψηλά τα πιο ιστορικά και τα πιο πράσινα σημεία της πρωτεύουσας. Επιπλέον είναι μια άκρως ρομαντική επιλογή τις ώρες που δύει ο ήλιος και το σκηνικό γίνεται παραμυθένιο.

Πανοραμική ξενάγηση.

Το Teleférico θα σε μεταφέρει πάνω από τα κατάφυτα πάρκα της πόλης και το ποταμό Manzanares από απόσταση, ενώ παράλληλα θα έχεις ακουστική ξενάγηση στα αγγλικά και στα ισπανικά που θα περιγράφει το κάθε αξιοθέατο που αντικρίζεις. Θα θαυμάσεις τη Plaza de España και τον Αιγυπτιακό Ναό του Debod από τελείως διαφορετική οπτική και θα έχεις την ευκαιρία να τραβήξεις μοναδικές πανοραμικές φωτογραφίες. Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα, θα ξεπροβάλλουν στο βάθος πίσω από τα δέντρα του τεράστιου Casa de Campo που θυμίζει περισσότερο δάσος παρά πάρκο. Το Parque del Oeste Park με τον ανθισμένο κήπο La Rosaleda θα κάνουν την εμφάνιση τους όπως και ο Πύργος Επικοινωνιών Torrespaña, το Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης ,ο Καθεδρικός Almudena και η Βασιλική του San Francisco el Grande. Μία ήρεμη και ξεκούραστη βόλτα-ξενάγηση με ένα από τα πιο οριζόντια τελεφερίκ του κόσμου αφού οι καμπίνες δεν κρέμονται ποτέ πάνω από 40 μέτρα πάνω από το έδαφος. Μετά από μία διαδρομή 2.5χλμ. περίπου 10 λεπτών, θα φτάσεις σε ένα συγκρότημα με εστιατόριο και μπαρ για ακόμα περισσότερες φωτογραφίες και ακόμα περισσότερη θέα. Εδώ θα έχεις την δυνατότητα να χαλαρώσεις και αν έρθεις τη κατάλληλη ώρα να απολαύσεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα χωρίς βιασύνη.


Πρόσβαση.

Υπάρχουν δύο σταθμοί από όπου μπορείς να πάρεις το Τελεφερίκ. Ο σταθμός Rosales και ο Casa de Campo. Πιο εύκολα προσβάσιμος ειδικά για τους τουρίστες είναι ο σταθμός Rosales που βρίσκεται 5 λεπτά από τον Αιγυπτιακό Ναό του Debod και κοντά στο σταθμό μετρό Argüelles.

Επιπλέον πληροφορίες.
  • Το Τελεφερίκ έχει περίπου 80 καμπίνες όπου στη καθεμία χωράνε μέχρι 6 άτομα.
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες το Τελεφερίκ είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή 12:00- 20:00 και Σαββατοκύριακα 12:00- 22:00. Τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα.
  • Για τους ενήλικες το εισιτήριο με επιστροφή κοστίζει 6,00€ .