Πόρτο: Οδηγίες για πρωτάρηδες!


Loading...

Η Πορτογαλία είναι μία χώρα με πολλά αξιοθέατα, πολύ τουρισμό και ευχάριστους ανθρώπους. Το μεσογειακό της κλίμα εννοείται πως βοηθάει όπως εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά. Το Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας  και είναι μία πόλη που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε. Κάποιοι είναι αρκετά "μυημένοι" στα ταξίδια, ενώ άλλοι είναι "πρωτάρηδες". Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις στο Πόρτο εάν είσαι πρωτάρης στα ταξίδια.

Γνωριμία με την πόλη

Αρχικά, όταν πας σε έναν καινούριο προορισμό, βλέπεις το κλίμα και τον "αέρα" που έχει να προσφέρει. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το Cais De Gaia . Το μέρος αυτό είναι ιδανικό για μία απογευματινή βόλτα με καφέ η φαγητό στο χέρι. Η θέα μαγευτική με τις πορτοκαλί σκεπές του Πόρτο να κάνουν ένα πολύ γραφικό και όμορφο τοπίο. Πριν λοιπόν ξεκινήσεις την εξερεύνηση της καινούριας πόλης, γνώρισε την από τον "αέρα" της.

Αξιοθέατα

Ένα ταξίδι δε θεωρείται ολοκληρωμένο, εάν δεν επισκεφτείς τα αξιοθέατα του προορισμού. Η ιστορία, η τέχνη, ο χαρακτήρας  και η προσωπικότητα της κάθε πόλης βρίσκεται κρυμμένη στους σιωπηλούς μάρτυρες της πόλης. Οι διάφοροι Ναοί, τα στολισμένα με τέχνη πάρκα, τα πλακόστρωτα στενάκια και τα λιμάνια για βόλτες. Οι γέφυρες, τα παλιά κτήρια στην άκρη του ποταμού. Τα μουσεία και τα έργα τους. Όλα αυτά είναι αυτά που θέλει να δει κανείς για να θαυμάσει και να αξιολογήσει την πόλη. Μία βόλτα ,λοιπόν, στα σοκάκια της πόλης αλλά και στα διάφορα μουσεία ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ!

Φαγητό

Η ολοκλήρωση ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται φυσικά, όπως λέω πάντα, με ένα καλό φαγητό. Εξερευνήστε τις γωνιές της Πορτογαλικής κουζίνας και μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά μικρά και μεγάλα που είναι έτοιμα να σας φιλέψουν και να κάνουν τη διαμονή σας στο Πόρτο ακόμα πιο ευχάριστη. Το paparico, το Restaurante Almeja  και άλλα πολλά εστιατόρια είναι εκεί για να σας προσφέρουν μεσογειακή, ευρωπαϊκή και κυρίως πορτογαλική κουζίνα. Αυτά είναι τα βασικά για ένα πανέμορφο και αξέχαστο ταξίδι στο Πόρτο.