Πράγα: Πρέπει να πας πίστεψε με!


Loading...

Η Πράγα, είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη βγαλμένη κυριολεκτικά από παραμύθι. Έχει αμέτρητα πράγματα να κάνεις και ακόμα περισσότερα να δεις, να γευθείς και να αγαπήσεις. Όσοι την επισκέπτονται την λατρεύουν με την πρώτη ματιά και καθηλώνονται. Το σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείς και δεν θα νιώσεις ποτέ πως δεν έχεις τι να κάνεις. Μια εκδρομή τεσσάρων ημερών, ήταν αρκετή για να με πείσει πως η πόλη αυτή, αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που λένε. Κατά την άφιξη μου στην Πράγα δεν ήξερα που πατάω και που βρίσκομαι. Ήμουν στα χαμένα. Ήθελα να βάλω τις ημέρες μου σε μια σειρά αλλά και να έχω ένα πρόγραμμα, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Πως να το πετύχεις, όταν καθώς περπατάς συναντάς κι άλλα πράγματα που θες να γνωρίσεις. Για να καταλάβετε, πήγα με μια λίστα, έχοντας επιλέξει τι θέλω να επισκεφτώ και τελικά δεν άντεξα και είδα τα πάντα. Η πόλη από μόνη της σου χαρίζει τόσα πολλά, δεν γίνεται να αντισταθείς. Πρέπει να οργανωθείς, να μην αφήσεις το χρόνο να πάει χαμένο. Δες όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Ίσως είσαι τυχερός και πας ξανά. Ίσως και όχι. Θα σου αναφέρω μερικά μέρη από όσα επισκέφτηκα. Αυτά που με ενθουσίασαν περισσότερο. Αυτά που με έκαναν να θέλω να μείνω εκεί για πάντα. Θα δεις θα νιώσεις και εσύ αυτό το συναίσθημα..

Η Γέφυρα του Καρόλου

Βρες μια όμορφη και ηλιόλουστη μέρα να την επισκεφτείς. Μην κάνεις το λάθος να διασχίσεις τη γέφυρα με ομίχλη ή βροχή. Σίγουρα θα είναι μια διαφορετική εμπειρία, αλλά όπως και να έχει, δεν θα δεις την θέα που πρέπει. Κάνε μια ευχή και κλείδωσε ένα λουκέτο. Ευχήσου ότι τραβάει η ψυχή σου και ίσως μια μέρα δεις να πραγματοποιείται. Πολλοί λένε πως γίνονται πραγματικότητα οι ευχές. Ίσως είναι αλήθεια, ίσως και όχι. Όταν πραγματοποιηθεί η δική μου, θα ξέρω, πως αυτή η γέφυρα έχει κάτι μαγικό.

Η πλατεία της Παλιάς Πόλης

Είναι η πιο δημοφιλής πλατεία της πόλης, τόσο για τους ντόπιους αλλά και για τους τουρίστες. Είναι μια πλατεία γεμάτη ζωντάνια και χρώματα. Σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο. Είναι γεμάτη με μικρά καφέ όπου μπορείς να πιεις ένα ρόφημα και να χαλαρώσεις μετά από πολύ περπάτημα. Θα νιώσεις πως γυρνάς πίσω στο χρόνο βλέποντας όλα αυτά τα κτήρια. Δώσε προσοχή στους πλανόδιους που κατακλύζουν την πλατεία δίνοντας τη δική τους πινελιά.

Το σπίτι που "χορεύει"

Ένα κτήριο σκέτο έργο τέχνης.  Με λίγη προσοχή, θα δεις πως μοιάζει να χορεύει. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι απλά να βγάλεις πολλές φωτογραφίες. Δεν υπάρχει κάποιο μουσείο να επισκεφτείς, ούτε και λόγος να μπεις μέσα. Απλά αξίζει να αφιερώσεις μερικά λεπτά να το θαυμάσεις. Πολλοί λίγοι το γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι κάνουν τον κόπο να το επισκεφτούν. Δεν ξέρουν τι χάνουν.