Πρώτη φορά στη Βουδαπέστη!


Loading...

Η Βουδαπέστη ή αλλιώς η "Βασίλισσα του Δούναβη", τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η ποιότητα ζωής καθώς και τα πανέμορφα αξιοθέατα της πόλης προσελκύουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας κατά το παρελθόν αποτελούνταν από 2 ξεχωριστές πόλεις, την Βούδα και την Πέστη. Η επιβλητική γέφυρα Chain Bridge πάνω από τον Δούναβη, ένωσε τις 2 πόλεις στα μέσα του 19ου αιώνα.

Σημαντικά αξιοθέατα

Μια από τις πρώτες βόλτες στην πόλη, επιβάλλεται να είναι λίγο διαφορετική. Η κρουαζιέρα στον Δούναβη θα χαρίσει στους επισκέπτες μια διαφορετική οπτική της όμορφης πόλης. Το ιστορικό Castle Hill είναι από τα σημεία της πόλης που κάποιος πρέπει να ανακαλύψει με τα πόδια. Εκεί στεγάζονται και αρκετά μουσεία της πόλης, όπως το Ιστορικό Μουσείο της πόλης αλλά και η Εθνική Πινακοθήκη. Επίσης ένα από τα σημεία που μία επίσκεψη θα αποζημιώσει τους τουρίστες, είναι ο Προμαχώνας των ψαράδων. Το νεορωμαϊκό κτήριο προσφέρει θέα προς την πόλη, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Η ζωή στη πόλη

Ξεκινώντας από το φαγητό, η Βουδαπέστη έχει να μάθει στους επισκέπτες της πολλές νέες γεύσεις. Τα τοπικά πιάτα είναι ξεχωριστά και δεν συναντώνται εύκολα σε άλλο Ευρωπαϊκό προορισμό. Ίσως μια από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς, όταν επισκέπτεται την Βουδαπέστη, είναι τα θερμά λουτρά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι είναι γνωστά παγκοσμίως. Όταν πέφτει η νύχτα, το ύφος της πόλης αλλάζει. Από επιβλητική και chic, αποκτά ένα παιχνιδιάρικο ύφος, που προκαλεί τους επισκέπτες, να γνωρίσουν από κοντά την διασκέδαση εκεί. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι μια πόλη, που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των επισκεπτών και να τους κάνει να θέλουν να την επισκεφτούν και πάλι.