Πρώτη φορά στο Αμβούργο!


Loading...

Το Αμβούργο προσφέρει μια διαφορετική εναλλακτική από τις υπόλοιπες Γερμανικές πόλεις στους επισκέπτες του. Δεν είναι τόσο mainstream όσο το Βερολίνο και το Μόναχο, όμως τα στοιχεία που προσφέρει είναι αξιοζήλευτα. Πρόκειται για τη μοναδική από τις μεγάλες Γερμανικές πόλεις που δεν βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό έχει ως ευχάριστη συνέπεια τη διατήρηση πολλών αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης από περασμένους αιώνες. Το λιμάνι της πόλης φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ δεν είναι παραθαλάσσιο το Αμβούργο, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης με τη βοήθεια του ποταμού Έλβα.

Εμπορικοί δρόμοι & αξιοθέατα

Εμπορικοί δρόμοι

Οι οδοί Mönckebergstrasse και Spitalerstrasse σφύζουν από ζωή φιλοξενώντας πολλά από τα πιο γνωστά καταστήματα της πόλης. Μια βόλτα εκεί, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες καθώς ο αριθμός των καταστημάτων αλλά και το πλήθος του κόσμου είναι μεγάλο.

Τα αξιοθέατα της πόλης

Το Δημαρχείο του Αμβούργου αλλά και ο ναός του St Michaels αποτελούν 2 από τα πιο όμορφα, αρχιτεκτονικά, κτίσματα της πόλης. Το πρώτο είναι το ψηλότερο κτήριο της παλιάς πόλης ενώ ο ναός του St Michaels είναι η μεγαλύτερη μπαρόκ, προτεσταντική εκκλησία. H τάση προς τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι διάχυτη καθώς κάθε σημείο της πόλης έχει στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Ένα από τα κυριότερα παραδείγματα είναι η Πινακοθήκη του Αμβούργου με όλα τα εκθέματα της καθώς και το Deichtorhallen που φιλοξενεί έργα τέχνης και φωτογραφίας.

Γνωρίζοντας την "ζωντανή" πλευρά της πόλης

Γνωρίζοντας την "ζωντανή" πλευρά της πόλης

Το φημισμένο St. Pauli φιλοξενεί ένα διαφορετικό πρόσωπο της πόλης. Εκεί, street artists ομορφαίνουν τους δρόμους της περιοχής με την μουσική τους ή θα shows που παρουσιάζουν. Τα εστιατόρια στην περιοχή συνήθως είναι γεμάτα με κόσμο και όσο το φως της μέρας δίνει τη θέση του στη νύχτα το πλήθος του κόσμου μεγαλώνει. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στην νόστιμη κουζίνα του Αμβούργου. Τα γλυκά, κυρίως, ξεχωρίζουν καθώς αρώματα και γεύσεις ανοίγουν την όρεξη των επισκεπτών. Το Αμβούργο έχει το χαρακτηριστικό σημείο πως μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών προς όλες τις κατευθύνσεις λόγω της ποικιλομορφίας του.