Πρώτη φορά στο Εδιμβούργο;


Loading...

Μήπως ψάχνετε ποιος θα είναι ο προορισμός για το επόμενο ταξίδι σας; Θέλετε μια σύγχρονη πόλη, γεμάτη ζωή, που να συνδυάζει αυτήν την καθημερινότητα με ένα σπουδαίο παρελθόν; Θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στο χρόνο και να ανακαλύψετε την ιστορία που κουβαλάει;

Αν όλα αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν, τότε μια καλή επιλογή για το ταξίδι σας είναι το Εδιμβούργο. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας μπορεί να φαντάζει ως ένας μακρινός προορισμός, βγαλμένος από μιαν άλλη εποχή. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι πιστεύετε.

Ταξιδέψτε στην καρδιά της Σκωτίας και γνωρίστε την άγρια ομορφιά του Εδιμβούργου, αλλά και την πλούσια ιστορία του. Από το πρώτο σας ταξίδι εκεί, δεν πρέπει να λείπουν τα παρακάτω:

Κάστρο του Εδιμβούργου

Αν το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό μόλις ακούτε για Σκωτία, είναι ένα κάστρο, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι το κάστρο αυτό!

Πρόκειται για ένα σήμα κατατεθέν του Εδιμβούργου, ενώ η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων και ξεκινάει από τον 12ο αιώνα μ.Χ., με ένα παρεκκλήσι αφιερωμένο στη St. Margaret. Από τις αρχές μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα ολοκληρώθηκε η ανέγερση του μεγαλύτερου μέρους του Κάστρου. Ενώ, η τελευταία προσθήκη έγινε μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και είναι το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι ανοικτό στο κοινό όλο το χρόνο. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ωράριο λειτουργίας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τις ώρες που δέχεται επισκέπτες και να οργανώσετε το πρόγραμμά σας ανάλογα. Ακόμη κι αν η ιστορία δεν είναι κάτι που σας συγκινεί ιδιαίτερα, αξίζει να το επισκεφθείτε και να απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα προς ολόκληρη την πόλη.


Ανάκτορα του Χόλιρουντ

Ένα ακόμη επιβλητικό κτίριο που θα συναντήσετε στο Εδιμβούργο είναι τα Ανάκτορα του Χόλιρουντ. Το συγκεκριμένο κάστρο δε φαίνεται μόνο αριστοκρατικό, είναι κιόλας. Καθώς από τον 16ο αιώνα φιλοξενεί τη Βασιλική Οικογένεια της Σκωτίας, ενώ σήμερα αποτελεί την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας της Αγγλίας στο Εδιμβούργο.

Στο εσωτερικό του φιλοξενεί μερικές εντυπωσιακές συλλογές που αφορούν την ιστορία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Μεταξύ άλλων, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και μοναδικά κομμάτια που έχουν μείνει από την αριστοκρατία που πέρασε και έζησε εκεί ανά τους αιώνες.

Τα Ανάκτορα του Χόλιρουντ είναι ανοικτά στο κοινό όλο το χρόνο και αξίζει να τα επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά όλους του θησαυρούς που κρύβουν, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.


Παλιά & Νέα Πόλη του Εδιμβούργου

Μια σπουδαία ιστορία ξεκινάει στους λιθόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης του Εδιμβούργου. Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που επικρατεί εκεί είναι πραγματικά άξια θαυμασμού. Ενώ, ιστορίες και αστικοί μύθοι παίρνουν σάρκα και οστά στα γραφικά στενά της πόλης.

Την ίδια στιγμή, η Παλιά Πόλη σφύζει από ζωή και σας προσφέρει πολλές επιλογές για να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας. Μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Εδιμβούργου βρίσκονται εκεί και σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

~~~

Στη Νέα Πόλη θα γνωρίσετε μια άλλη πλευρά του Εδιμβούργου. Αυτό το κομμάτι της πόλης άρχισε να χτίζεται από τα μέσα του 18ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι τα νεοκλασικά κτίρια που είναι χτισμένα εκεί.

Ενώ, στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου θα βρείτε και έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους στην πόλη. Πρόκειται για την Οδό Princes, όπου θα βρείτε πολλά μαγαζιά για να κάνετε τα ψώνια σας.