Ρίξε μια μπουκιά στη Μήλο!


Loading...

  ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στο πανέμορφο νησί της Αφροδίτης δεν θα έρθεις μόνο για να κάνεις βουτιές σε κινηματογραφικές παραλίες αλλά και για να δοκιμάσεις μοναδικούς γαστρονομικούς θησαυρούς. Αγνά και φρέσκα υλικά στα χέρια των εκλεκτών κατοίκων του νησιού έχουν πάρει τη μορφή ξεχωριστών συνταγών. Όταν έρθει η στιγμή και επισκεφτείς τη Μήλο, θα εκπλαγείς ευχάριστα με τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει. Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες στάσεις για να δοκιμάσεις τη τοπική και όχι μόνο κουζίνα του νησιού.

Ω! Χαμός

Ομολογουμένως πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ταβερνάκια του νησιού και όχι άδικα. Η ταβέρνα ‘’ Ω! Χαμός’’ βρίσκεται στη τοποθεσία Αδάμαντα και η αισθητική του παραπέμπει σε κουτούκι με μεγάλο ανθισμένο κήπο. Ο κατάλογος είναι γραμμένος στο χέρι σε σχολικό τετράδιο, το κουβέρ και το ψωμί (αλεσμένο σε πετρόμυλο) έρχονται σε ταγάρι και το κρασί σε χοντρά κεραμικά ποτήρια. Τα κρέατα και τα τυριά είναι παραγωγής του μαγαζιού και μαγειρεμένα με μαεστρία. Εκτός από μεγάλη νοστιμάδα υπάρχει και μεγάλη ποικιλία. Ψητά στη χόβολη, αρνάκι σουρτούκικο στη λαδόκολλα, κατσικίσια συκωτάκια, χωριάτικοι κεφτέδες με διάφορα όσπρια, κολοκυθάκια τηγανητά με κατσικίσιο τυρί είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν. Ακόμη για επιδόρπιο σερβίρονται πεντανόστιμα σπιτικά γλυκά.


Ενάλιον

Το ‘’Ενάλιον’’ σε περιμένει στη Πολλώνια και είναι άλλη μία αγαπημένη και εγγυημένη επιλογή για εξαιρετικό φαγητό. Πρόκειται κατά βάση για ψαροταβέρνα αλλά θα βρεις και κρεατικά. Εδώ θα δοκιμάσεις παραδοσιακές συνταγές  και διάφορες παραλλαγές τους. Το μαγαζί σερβίρει εξαιρετικά ψητά ψάρια, μύδια και αστακούς, λιαστό ή στιφάδο χταπόδι και μεγάλα καλαμάρια στη σχάρα. Μην παραλείψεις τα πιταράκια γεμισμένα με ντόπιο τυρί και κρεμμύδι τηγανισμένα σε ελαιόλαδο, την κακκαβιά και τα καλά ντόπια τυριά.  Τέλος για τους αμετανόητους λάτρεις του κρέατος το λεμονάτο μοσχαράκι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Επιπλέον οι σαλάτες και τα χόρτα είναι από το δικό τους μποστάνι.


Μέδουσα

Στα Μαδράκια, στην άλλη πλευρά του νησιού όταν πρόκειται για ψάρι και θαλασσινά η καλύτερη λύση είναι η ‘’Μέδουσα’’. Ένα ταβερνάκι κόσμημα εκεί ακριβώς που χτυπάει το κύμα σερβίρει εξαιρετικούς ψαρομεζέδες, ενώ όλα τα πιάτα είναι προσεγμένα και τα περισσότερα προϊόντα ντόπια. Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις ξιφία σουβλάκι, τσίρο καπνιστό, χταπόδι στιφάδο και σαρδέλα ψητή. Επιπλέον διαθέτει τη καλύτερη κάβα στο νησί. Τουλάχιστον πενήντα διαφορετικές μπίρες εισαγωγής και μία μελετημένη λίστα κρασιών για να συνοδεύσεις το γεύμα σου όπως αρμόζει. Οι τιμές είναι σχετικά ανεβασμένες.


Μικρός Απόπλους

Άμα θέλεις να συνδυάσεις το γεύμα σου με μία μοναδική θέα, το εστιατόριο ‘’ Μικρός Απόπλους’’ στη περιοχή του Αδάμαντα είναι η νούμερα ένα επιλογή. Απόλαυσε μοναδικές γεύσεις σε ένα όμορφο και άκρως ρομαντικό περιβάλλον πάνω στη θάλασσα. Σπιτικοί και ντόπιοι μεζέδες παίρνουν άλλη διάσταση σε ένα "προχωρημένο’’ μενού. Καρπάτσιο, σεβίτσε, liguini θαλασσινών είναι μερικά από τα γευστικά παραδείγματα, αλλά το φημισμένο του ριζότο κλέβει τη παράσταση.


Barriello

Το κομψό εστιατόριο ‘’Barriello’’, είναι η καλύτερη  επιλογή στο νησί για να απολαύσεις πολυτελείς γεύσεις και να θαυμάσεις ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Βρίσκεται στο χωριό Τρυπητή σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με άκρως ρομαντική θέα και σερβίρει εξαιρετικές γκουρμέ συνταγές. Κρεατικά άριστης ποιότητας και σαλάτες φρέσκες ενώ πολλά από τα προϊόντα έρχονται απευθείας από τη φάρμα του μαγαζιού. Εκτός από φιλέτο χοιρινού με σάλτσα καραμέλας, κουνέλι με πορτοκάλι αλλά και κολοκυθοανθούς, τη τιμητική της έχει και η κάβα του μαγαζιού.  Οι λάτρεις του κρασιού θα ευχαριστηθούν με μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κρητικού αμπελώνα ενώ δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την τσικουδιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.