Ρώμη: Μια πόλη «ζωντανό» μουσείο!


Loading...

Φημίζεται για το καλό φαγητό, τη μοναδική αρχιτεκτονική και τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι άνθρωποι της. Για ποια πόλη μιλάω; Μα φυσικά για τη Ρώμη! Η γειτονική πρωτεύουσα μπορεί να σου χαρίσει ξεχωριστές εμπειρίες! Ειδικά για τους λάτρεις του sightseeing, πιθανότατα αποτελεί τον πιο κατάλληλο προορισμό. Δικαίως, άλλωστε, έχει χαρακτηριστεί ως πόλη - μουσείο. Τα πολυάριθμα μνημεία προσελκύουν καθημερινά πλήθος τουριστών. Όταν την επισκεφτείς, μην παρασυρθείς από την έντονη διασκέδαση και παραλείψεις να γνωρίσεις από κοντά τα βασικά -έστω- αξιοθέατά της...

Το Κολοσσαίο

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιβλητικά αξιοθέατα της Ρώμης ακούει στο όνομα Κολοσσαίο. Πρόκειται για την τεραστίων διαστάσεων αρένα που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν για την ιταλική πρωτεύουσα. Είναι η πιο σημαντική στάση που πρέπει να κάνεις στην πόλη! Μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριό σου πριν την επίσκεψη, ώστε να αποφύγεις να περιμένεις πολλή ώρα στην ουρά. Αξίζει, προτού το επισκεφτείς, να ρίξεις μία ματιά στην ιστορία του. Θα νιώσεις, έτσι, σε μεγαλύτερο βαθμό την αξία που έχει το κτίριο για τη χώρα!

Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Περπατώντας στην πόλη, θα συναντήσεις το πιο εντυπωσιακό συντριβάνι που έχεις δει ποτέ. Οφείλεις να επισκεφτείς τη Φοντάνα ντι Τρέβι για να βγάλεις κι εσύ τη selfie σου. Χρειάζεσαι μόνο ένα κέρμα, το οποίο θα ρίξεις μέσα στο συντριβάνι, κάνοντας μία ευχή. Σύμφωνα με την παράδοση, θα πρέπει να γυρίσεις πλάτη στο συντριβάνι κι αν το κέρμα πέσει μέσα στο νερό, τότε σημαίνει πως θα επισκεφτείς στο μέλλον ξανά τη Ρώμη.