Ρώμη-Νάπολη: Οι διαφορές των δύο πόλεων!


Loading...

Αποφασίζοντας κανείς να επισκεφτεί την Ιταλία σίγουρα  θα πρέπει  να επισκεφτείτε τις πόλεις της Ρώμης και της Νάπολης. Το ιταλικό ταμπεραμέντο, τα ατέλειωτα μουσεία, οι πλατείες, η νόστιμη κουζίνα είναι μερικά χαρακτηριστικά αυτών των πόλεων που σίγουρα θα σε μαγέψουν και θα σε κάνουν να θες να τις επισκεφτείς ξανά και ξανά. Δυο πόλεις που φαίνονται να μοιάζουν τόσο πολύ, αλλά οι διάφορες του είναι τόσες πολλές.     Αυτές οι 2 πόλεις συνδυάζουν  την ιστορία και ιταλική φινέτσα και μόνο ταξιδεύοντας εκεί μπορεί να ανακαλύψει. Σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσουν.

Ρώμη <αιωνία πόλη>

Η <αιωνία πόλη>  όπως την αποκαλούν, και πως άλλωστε να μην την αποκαλούν έτσι μιας και μια πρώτη μάτια σου δίνει το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι σε ένα ζωντανό μουσείο. Από που να ξεκινήσει κάνεις; Από το μεγαλοπρεπή Κολοσσαίο και τη ρωμαϊκή αγορά, δυο μνημεία με ιστορία χρόνων που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε. Μια βόλτα στην Πιάτσα Ντι Σπάνια, και φυσικά στο  διάσημο σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι, να κάνεις και εσύ την ευχή σου γυρίζοντας την πλάτη και πετώντας το κέρμα μέσα στο συντριβάνι, οπού σύμφωνα με την παράδοση άμα ρίξεις κέρμα μέσα στο σιντριβάνι,  κάποια στιγμή θα επιστρέψεις ξανά στη Ρώμης. Το Βατικανό σε περιμένει να το ανακαλύψεις , παρόλο την μεγάλη αναμονή που θα συναντήσει κάνεις πηγαίνοντας εκεί θα σε ανταμείψει στην συνέχειά μόλις αρχίσεις να περπατάς στα ιστορικά μνημεία.

Νάπολη η πόλη που γεννήθηκε η μαργαρίτα.

Μια πόλη με την δίκη της κουλτούρα και τους δικούς της τρόπους ζωής. Η πρώτη βόλτα στη  Νάπολη γίνεται στα στενά του ιστορικοί κέντρου οπού έχει ανακηρυχθεί και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τα γραφικά δρομάκια, τα μικρομάγαζα, οι παραδοσιακές πιτσαρίες και οι υπόγειες στοές θα σε συναρπάσουν και ίσως σε κάνουν να χαθείς, άλλα εδώ αυτό είναι το ζητούμενο. Περπατώντας στην πολύβουη Spaccanapoli, τον κεντρικό στενό δρόμο που χωρίζει την πόλη στα δύο, θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά κι έναν καλό λόγο για να σταματήσεις. Εκκλησίες και παρεκκλήσια σε περιμένουν να θαυμάσεις. Κατεβαίνοντας στον παραλιακό δρόμο από τη Santa Lucia μέχρι τη Mergellina είναι ιδανικός για βόλτα. Μπορείς να ξεκινήσεις από τη Via Partenope και να περάσεις απέναντι στη χερσόνησο Megaride όπου βρίσκεται το Castel Dell' Ovo (Κάστρο του Αυγού), το παλαιότερο κάστρο της Νάπολης που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Από εκεί θα απολαύσεις μοναδική θέα στο Βεζούβιο. Τέλος, μπορείς να κάνεις την βόλτα σου στο γραφικό νησί Κάπρι.