Ρώμη: Σουβενίρ που αγόρασα από την αιώνια πόλη!

(1 βαθμολογίες, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Δεν ξέρω αν το έχετε και εσείς αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να πάω ταξίδι κάπου και να μην αγοράσω σουβενίρ. Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, όταν επισκέφτηκα τη Ρώμη με τις φίλες μου, δεν σταμάτησα να ψωνίζω αναμνηστικά. Η Ρώμη είναι τόσο όμορφη για να μην έχω πράγματα από αυτή για μια ζωή. Πέρα από τις αναμνήσεις και τις όμορφες στιγμές, φυσικά. Τρεις μέρες στην Αιώνια πόλη λοιπόν, ήταν αρκετές για να ξοδέψω πολλά χρήματα σε σουβενίρ, όπως ρούχα, μαγνητάκια και cardpostal. Εσείς μπορείτε να πείτε"όχι" σε μια cardpostal που φέρει την Fontana di Trevi; Ή σε ένα μαγνητάκι με όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης; Αν μπορείτε μπράβο σας, γιατί εγώ δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ. Και το αστείο, είναι ότι ούτε οι φίλες μου προσπάθησαν να με συγκρατήσουν. Κέρδισα κάτι όμως, από όλα αυτά. Αυτή τη στιγμή, στο σπίτι μου έχω σουβενίρ όλων των ειδών, από μαι πόλη που δεν γνωρίζω αν θα καταφέρω να επισκεφτώ ξανά. Μια πόλη που είναι τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά. Μια πόλη που έχει πολλούς λόγους να λέγεται "Αιώνια" και ακόμα περισσότερους λόγους για να αγαπηθεί από τους επισκέπτες. Μάλλον ήρθε η ώρα να σας δείξω τι ακριβώς αγόρασα και να αφήσω τα πολλά λόγια. Α! Και να ξέρετε...Μπορεί να σας λέω ότι ήθελα να συγκρατηθώ, αλλά εκείνη την στιγμή ήμουν πολύ ευτυχισμένη...

Μπλούζα I Love Roma

Ήταν το πρώτο πράγμα που αγόρασα όταν έφτασα στη Ρώμη. Για να καταλάβετε, ακόμα την έχω και την φοράω και νιώθω τόσο χαρούμενη κάθε φορά.. Πολλοί αναρωτιούνται αν είναι αυθεντική ή απλά πήγα σε ένα μαγαζί και ζήτησα να μου την φτιάξουν. Λάμπω ολόκληρη κάθε φορά που λέω πως έχω πάει στη Ρώμη.  Σε όλα τα μαγαζιά με σουβενίρ της πόλης θα βρείτε σίγουρα, το θέμα είναι να διαλέξετε μια διαφορετική που να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες. Αυτό κάναμε κι εμείς!

Μαγνητάκια

Μάλλον δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε την στιγμή που άρχισα να αγοράζω μαγνητάκια. Δεν είχα σταματημό. Αγόρασα 7 διαφορετικά τα οποία ακόμα κοσμούν το ψυγείο μου και νομίζω πως θα φύγουν από εκεί μόνο αν καταστραφούν. Έχει άλλη χάρη το να αγοράζεις μαγνητάκια από μια χώρα του εξωτερικού. Τα βλέπω καθημερινά και νιώθω τόσο χαρούμενη. Όταν βρεθείτε στη Ρώμη, σίγουρα δεν πρέπει να φύγετε χωρίς σουβενίρ...

Carte postale

Εδώ και αν έγινε πανικός. Αγόρασα τόσες πολλές που στο τέλος δεν ήξερα τι να τις κάνω. Έδωσα σε φίλους, γνωστούς, στην οικογένεια μου, μέχρι και σε φίλους του εξωτερικού έστειλα. Τέτοια τρέλα. Α! Μερικές τις έκανα και κολάζ και τις έχω στον τοίχο του δωματίου μου. Ακόμα και αν νομίζετε πως πρόκειται για μια ανούσια αγορά, πάρτε μερικές, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Μπρελόκ

Αν δείτε τα κλειδιά μου μπορεί να πάθετε σοκ. Υπάρχουν μόνο δύο κλειδιά και μια χούφτα μπρελόκ από διάφορες χώρες. Δεν γινόταν από την συλλογή αυτή, να λείπει και ένα μπρελόκ από την αγαπημένη μου Ρώμη.  Για ένα ξεκίνησα, τελικά αγόρασα παραπάνω, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το σημαντικό είναι, πως τώρα έχω τόσα πολλά για να θυμάμαι ένα ταξίδι το οποίο δεν θέλω να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.