Ρώμη: Στη Ρώμη θα νιώσεις Ρωμαίος!


Loading...

Είναι πραγματικά αμέτρητοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφθείτε κι εσείς τη Ρώμη. Το ότι μοιραζόμαστε το ίδιο μεσογειακό κλίμα και έχουμε πολλά όμοια στοιχεία στην κουλτούρα, κάνει πιο εύκολο τον εγκλιματισμό μας στην καθημερινότητα των Ιταλών. Έτσι, από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στη Ρώμη, αισθανόμασταν την πόλη σαν ένα γνωστό μέρος που πηγαίναμε από παιδιά!  Η τελευταία μας επίσκεψη στη Ρώμη ήταν φανταστική, αφού ήταν ένα ταξίδι που τα είχε όλα: γνωριμία με την ιστορία των μνημείων, φαγητό στα καλύτερα Ιταλικά εστιατόρια, espresso στα παραδοσιακά cafe της πόλης. Επισκεφθήκαμε πολλά δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος και μουσεία, και ήπιαμε καφέ στα ομορφότερα μέρη της Ρώμης! Ας κάνουμε μια ανασκόπηση σε όσα μας χάρισαν τις πιο όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα της Ιταλίας...

Ώρα για Πικ νικ!

Όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα πήγαιναν σε κάποιο μαγαζί ή περίπατο για να περάσουν την ώρα τους, οι Ιταλοί στρώνουν πικ νικ στα πλούσια και μεγάλα πάρκα τους. Με μια βόλτα στο πάρκο Villa Borghese, τη Villa Ada, τη Villa Pamphili, είδαμε πλήθος Ρωμαίων να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη γαλήνη που προσφέρει το πράσινο στα πάρκα. Χωρίς δεύτερη σκέψη τους μιμηθήκαμε και καθίσαμε κάτω, όπως θα κάναμε και στην Ελλάδα.

Happy hour με aperitivo!

Πολλά είναι τα μπαρ που προσφέρουν ανοιχτό μπουφέ και ποτό σε μία all inclusive τιμή για συγκεκριμένες ώρες. Το γνωστό aperitivo είναι αγαπημένη συνήθεια των Ρωμαίων, και θυμίζει αρκετά τα δικά μας happy hours με τα πακέτα προσφορών. Κάνοντας μια βόλτα σε κεντρικές γειτονιές της Ρώμης είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά, και απολαύσαμε πολλές ξεχωριστές γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. Έτσι, νοιώσαμε και εμείς Ρωμαίοι!

Επίσκεψη στο Κολοσσαίο της Ρώμης!

Θα ήταν ντροπή και αγένεια να παραλείπαμε να επισκεφθούμε το έμβλημα της πόλης: Το Κολοσσαίο της Ρώμης! Χτίστηκε τον 1ο αιώνα μετά Χριστόν, κι έχει βιώσει αμέτρητες καταστάσεις και πολέμους όλων των εποχών. Αντέχει ακόμα στο χρόνο και κλέβει όλες τις εντυπώσεις του κόσμου, όπως έκλεψε και τη δική μας...

Πήγαμε στη Ρώμη, δε θα πιούμε καφέ;

Αν είσαι λάτρης του καφέ, δεν έχει κανένα νόημα το ταξίδι σου στη Ρώμη αν δεν καθίσεις να απολαύσεις έναν αυθεντικό espresso σε κάποιο κλασικό cafe της πόλης! Ήταν τόσο φρέσκος, τόσο αρωματικός, τόσο πλούσιο το καϊμάκι του, που επιστρέψαμε και δυσκολευόμαστε να πιούμε τον καφέ που τόσα χρόνια πίναμε...μια εμπειρία που δύσκολα την ζεις!