Σαντορίνη: Τρία σημεία που πρέπει να επισκεφτείς!


Loading...

Μπορεί όλα τα καλοκαιρινά νησιά να είναι αγαπημένα και οι επιλογές να είναι πολλές αλλά τι θα έλεγες φέτος το νησί να ακούει στο όνομα Σαντορίνη; Σκέψου το. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. Μεγάλα ονόματα και προσωπικότητες αφικνούνται κάθε χρόνο στο νησί για να ξεφύγουν από την πολυάσχολη καθημερινότητα τους και να "ξεφύγουν" ζώντας τη ζωή τους λίγο διαφορετικά. Αυτό μπορείς να κάνεις και εσύ!! Πάμε όμως να δούμε τι αξίζει να δει κανείς στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Το Ακρωτήρι και η Αρχαία Θήρα

Δεν γίνεται να πας στη Σαντορίνη και να μην περάσεις μια βόλτα από τον δημοφιλή προϊστορικό οικισμό ο οποίος χρονολογείται τουλάχιστον για 2 χιλιετίες πίσω με το τραγικό τέλος του περί το 1600π.Χ. όπου ο σεισμός έπληξε την τοπική κοινότητα. Το σημείο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Το ταξίδι πίσω στον χρόνο δεν σταματάει όμως εδώ, αφού η συνέχιση του road trip έχει ως επόμενο προορισμό την Αρχαία Θήρα. Στάθμευσε και ανέβα τα σκαλιά ως την κορυφή του Βουνού για να θαυμάσεις ένα ανεπανάληπτο τοπίο από ψηλά και να βγάλεις φωτογραφίες που θα αφήσουν ιστορία.

Μετά όμως παραλία

Το κυριότερο λοιπόν είναι εδώ αφού οι παραλίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε νησιού και αποτελούν τον κύριο λόγο επίσκεψης. Εδώ όμως θα δεις κάτι διαφορετικό. Οι παραλίες είναι ιδιαίτερες και έχουν ταυτότητα με το χρώμα τους. Πέρνα μια βόλτα από την Κόκκινη Παραλία και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Κόκκινες και μαύρες ηφαιστειακές πέτρες συντελούν ένα τοπίο που δύσκολα θα βρεις αλλού. Η συνέχεια της Κόκκινης παραλίας είναι μοναδική αφού από ένα σημείο και μετά θα βρεις την Άσπρη παραλία. Εδώ το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό με τα κατάλευκα βράχια να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα μαύρα βότσαλα της παραλίας.