Σκόπελος: Ο παράδεισος των Σποράδων!


Loading...

Καταπράσινη και σε γαλάζιο φόντο, η Σκόπελος δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως ο "παράδεισος των Σποράδων". Από την πρώτη κιόλας θέα του νησιού , θα καταλάβεις για τι μιλάμε. Πλησιάζοντας από μακριά το νησί, εκεί που τελειώνει το γαλάζιο της θάλασσας, εκεί ξεκινούν οι αποχρώσεις του πράσινου στο νησί.  Η μικρή παρέμβαση του λευκού εμφανίζεται εντός της Χώρας και στο Παλιό Κλίμα, κυρίως, από τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Μαγευτικές Παραλίες

Εκεί που τελειώνει το πράσινο των πεύκων σε κάθε γωνιά του νησιού, ξεκινάει το γαλάζιο της θάλασσας. Οι επιλογές για απομακρυσμένες παραλίες, γι' αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από όλους κι όλα και αρκετά οργανωμένες, γι' αυτούς που θέλουν να περάσουν κεφάτες στιγμές με τη παρέα τους, είναι πολλές. Η Μηλιά είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες παραλίες σύμφωνα με τους ντόπιους αλλά και όσους επισκέπτονται το νησί. Μια αρκετά πολυσύχναστη παραλία τη καλοκαιρινή περίοδο, με αρκετά μεγάλο μήκος ακτογραμμής. Στο τέλος της, εκεί πίσω από τα βραχάκια, η τοποθεσία είναι ιδανική για όσους θέλουν να μείνουν μόνοι, μακριά από το πλήθος. Η Στάφυλος από την άλλη πλευρά είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, σε έναν πανέμορφο κόλπο, κοντά στη Χώρα και τα καταγάλανα νερά της φιλοξενούν πάρα πολύ κόσμο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ατέλειωτες βόλτες

Εκτός από τα γαλαζοπράσινα νερά στις παραλίες που αποτελούν τη δεδομένη ομορφιά του νησιού, σίγουρα θα σε μαγέψει και μια απλή βόλτα στα σοκάκια της Χώρας. Όπου κι αν κοιτάξεις, εμφανίζονται μικρά μαγαζάκια, cafe και ταβερνάκια τα οποία φιλοξενούν με τη ζεστασιά τους όποιον τα επισκεφτεί. Όλα πανέμορφα και ταυτόχρονα οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για ένα γεύμα στη Χώρα. Μη μένεις όμως μέχρι εκεί. Μια επίσκεψη και στους γύρω οικισμούς σίγουρα θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Γλώσσα, το παλιό Κλήμα και το Έλιος έχουν σίγουρα πολλά να σου δείξουν.