Σόφια: Full από αξιοθέατα.


Loading...

Σόφια. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας. Εκεί θα βρείτε πλήθος από αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και πολλές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε και να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας. Πριν λίγο καιρό, τόλμησα να επισκεφτώ για να γνωρίσω από κοντά τον τόπο αυτό και να ''ξεθάψω'' τα μυστικά του. Δημιούργησα, λοιπόν, ένα πλάνο μέσα στο οποίο φρόντισα να τα συμπεριλάβω όλα. Ιστορικά μνημεία, κύρια αξιοθέατα, φαγητό, καφέ και ψώνια. Από τη Βόρεια Ελλάδα, η Σόφια βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Αυτό εξυπηρετεί, καθώς μπορείς από πολύ νωρίς να ξεκινήσεις τις εξερευνήσεις και τις περιηγήσεις σου. Το γεγονός, λοιπόν, ότι χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να φτάσουμε εκεί, μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τις βόλτες μας από την πρώτη κιόλας ημέρα. Θα μείνετε έκπληκτοι από τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και τη Ρωσική εκκλησία Αγίου Νικολάου. Η αρχιτεκτονική τους είναι τόσο εντυπωσιακή που δεν θα χορταίνετε την εικόνα που αντικρίζετε. Παρ' όλα αυτά, η Σόφια είναι γεμάτη αξιοθέατα, τα οποία οφείλετε να επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας και τα περισσότερα από αυτά, περιβάλλονται από όμορφα καταπράσινα πάρκα.

Ρωσική Εκκλησία Αγίου Νικολάου

Όπως σας ανέφερα και παραπάνω, η Ρωσική εκκλησία Αγίου Νικολάου, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πρωτεύουσας. Τα χαρακτηριστικά της είναι επηρεασμένα από στοιχεία της χριστιανικής εκκλησίας με ρωσικό ύφος στην αρχιτεκτονική της, γεγονός που έφερε κατά πολύ στη μνήμη μας τις ορθόδοξες εκκλησίες της Ρωσίας.

Μοναστήρι Dragalevtsi

Πρόκειται για το Βουλγαρορθόδοξο μοναστήρι, το οποίο δεσπόζει στα Νότια της Σόφιας, μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Πολλοί λένε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό αξιοθέατο, για το λόγοι αυτό αποφασίσαμε να το δούμε από κοντά. Αντικρίσαμε, λοιπόν, ένα πανέμορφο μοναστήρι, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με φυσικό αέρα και ατμόσφαιρα που εκπέμπει γαλήνη. Μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε!

Μνημείο του Κόκκινου Στρατού

Στο κέντρο της Σόφιας και δίπλα από το πάρκο Λέφσκι δεσπόζει το Μνημείο του Κόκκινου Στρατού, το οποίο τιμά την απελευθέρωσή του από τα ναζιστικά στρατεύματα. Ουκ ολίγες φορές έχει βανδαλιστεί στο παρελθόν, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές το συντηρούν άμεσα και αναδεικνύουν ξανά την αξία του, υπενθυμίζοντας συνεχώς την ιστορία του.