Σόφια: Το ιδανικό city break.


Loading...

Ο τουρισμός πόλεων ή City Break σύμφωνα με τον διεθνή όρο, είναι μία ανερχόμενη τάση κυρίως ανάμεσα στους έμπειρους ταξιδιώτες. Αφορά τους ανθρώπους αυτούς που δεν επιθυμούν απλά και μόνο μια «επιφανειακή» και τυποποιημένη σχέση με τους δημοφιλείς αστικούς προορισμούς, αλλά επιδιώκουν μια βαθύτερη γνωριμία με τον πολιτισμό, την πραγματική ζωή, τον ρυθμό και τον αληθινό χαρακτήρα μιας πόλης. Η Σόφια δεν έχει «αέρα κοσμοπολίτικο», δεν επιδεικνύει τα λούσα και τον πλούτο της, ωστόσο είναι αυθεντική, οικεία και φιλική. Αυτό που έχει αναμφίβολα να προσφέρει είναι ένα μεγάλο ταξίδι στο παρελθόν της και μια απροσδόκητη ματιά στο μέλλον της.

Ξενάγηση στην πόλη

Ξεκινάμε από τη διάσημη λεωφόρο Vitosha την οποία θέλοντας και μη θα διασχίσετε. Είναι ο πιο εμπορικός και πολύβουος δρόμος της πρωτεύουσας. Εκτός από τα αμέτρητα καταστήματα και τις βιτρίνες διάσημων brands που θα δείτε, τα εστιατόρια, τις καφετέριες, τα μπαρ με την ξέφρενη νυχτερινή διασκέδαση, εδώ θα θαυμάσετε και μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τις δυο εκκλησίες-ορόσημα: τον καθεδρικό ναό Sveta Nedelya και τη Ροτόντα του Αγ. Γεωργίου. Επίσης, επιβάλλεται να κατευθυνθείτε  προς τους κήπους του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού, όπου θα περάσετε μπροστά από την Εθνική Όπερα στη Rakovski, θα θαυμάσετε το μνημείο του Τσάρου Osvoboditel που στέκεται απέναντι από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Sabranie, και θα μπείτε στον καθεδρικό Ναό Alexander Nevsky.

Μουσεία

Το graffiti μοιάζει κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς, με εντυπωσιακά δείγματα street art να χρωματίζουν διάφορα σημεία της πόλης. Τα κτήρια και οι εκκλησίες της πόλης, με τον επιβλητικό τους όγκο αφηγούνται σιωπηρά την ιστορία της. Στα μουσεία όμως, λένε πως  ανακαλύπτεις την πραγματική Σόφια. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του μεγαλύτερου και παλαιότερου τζαμιού της πόλης, και φιλοξενεί μεταξύ άλλων σημαντικά αρχαιοελληνικά, θρακικά και ρωμαϊκά εκθέματα, όπως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ένα από τα πλουσιότερα της ανατολικής Ευρώπης και το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης με τον εντυπωσιακό του «κήπο».