Στα υπόγεια βρίσκεται η θέα – Cueva De Can Marca.


Loading...

Ο περισσότερος κόσμος επισκέπτεται το λευκό νησί της Ισπανίας για την ασταμάτητη διασκέδαση και τις εξωτικές παραλίες. Η διάσημη Ίμπιζα, όμως έχει πολλά περισσότερο να προσφέρει. Η Παλιά Πόλη του νησιού που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το μυθικό νησί Es Vedrà και το  San Antonio η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς. Αυτό όμως που θα σε εκπλήξει ευχάριστα είναι η Cueva De Can Marca, το σπήλαιο της San Marca. Ένα μνημείο φύσης που δεν σχετίζεται με άμμο και σέρφινγκ, βρίσκεται στον όρμο του Puerto San Miguel και περιμένει να το εξερευνήσεις!
100.000 χρόνια ιστορίας!
Στο σπήλαιο Cueva De Can Marca ένας χρσυοκίτρινος κόσμος ξεπροβάλλει μπροστά στα μάτια σου και λαμβάνει χώρα σε διάφορα επίπεδα. Μετράει πάνω από 100.000 χρόνια ύπαρξης και ανακαλύφθηκε πρώτα από λαθρέμπορους που το χρησιμοποίησαν σαν βάση για τα κλεμμένα λάφυρα τους. Μάλιστα ακόμα και σήμερα μπορεί κανείς να διακρίνει τα σημάδια στα τοιχώματα της σπηλιάς που υποδεικνύουν εναλλακτικούς δρόμους διαφυγής στους εγκληματίες, σε περίπτωση που η είσοδος είναι μπλοκαρισμένη.
Μέσα στο σπήλαιο μπορείς να θαυμάσεις τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των σταλακτιτών και σταλαγμιτών και να μάθεις για το παραμύθι του αρχαίου νερού που κυλούσε εδώ.  Ακόμα και αν η φύση έχει δημιουργήσει κάτι μαγικό από μόνη της, η σημερινή τεχνολογία το έχει μετατρέψει σε ένα θέαμα υπερπαραγωγή. Στο κέντρο του σπηλαίου θα αντικρίσεις ένα φαντασμαγορικό θέαμα από φώτα και μουσική και έναν καταρράκτη περίπου 10 μέτρων που αστράφτει εξωπραγματικά! Δε γίνεται να μη σε ενθουσιάσει!

Πρόσβαση.

Η πρόσβαση στο σπήλαιο είναι εύκολη από το λιμάνι του San Miguel.  Μόλις στρίψεις δεξιά από την είσοδο για το θέρετρο θα συναντήσεις παντού πινακίδες που θα σου υποδεικνύουν το δρόμο. Ακόμα μπορείς να φτάσεις με το λεωφορείο παίρνοντας τη γραμμή 22 από το San Antonio ή τη γραμμή 25 από τη πόλη της Ίμπιζας. Έξτρα πόντοι στην επίσκεψη σου θα δώσει η εκπληκτική θέα της θάλασσας που θα αντικρίσεις στην κατάβαση του γκρεμού που οδηγεί στην είσοδο του σπηλαίου.


Επιπλέον πληροφορίες.

  • Το σπήλαιο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.
           Από το Μάιο μέχρι το Οκτώβρη: 10.30π.μ – 1:30π.μ, 2:30μ.μ – 8.00μ.                Από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο: 11.00π.μ – 5.30μ.μ  
  • Οι ξεναγήσεις το καλοκαίρι πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα ενώ τους χειμερινούς μήνες ανά 45 λεπτά.
  • Η τιμή για τους ενήλικες είναι 10,50 ευρώ και για παιδιά μέχρι 12 ετών 6,50 ευρώ.