Σύρος: Περπατώντας στην Ερμούπολη…


Loading...

Ένα καλοκαίρι, αποφάσισα να πάω διακοπές στη Σύρο. Ίσως, ήταν οι πιο διαφορετικές και ξεχωριστές διακοπές μου. Είδα και έμαθα αρκετά πράγματα και δεν περίμενα πως θα είχε τόσα πολλά, ένα τόσο μικρό και συγκριτικά όχι τόσο τουριστικό νησί όπως η Σύρος. Αφιέρωσα πολύ χρόνο στην Ερμούπολη. Είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού και μια πολύ όμορφη πόλη. Η Ερμούπολη, είναι γνωστή καθαρά και μόνο για το λιμάνι και το ναυπηγείο της. Γεγονός που σε κάνει να νιώθεις πως δεν υπάρχει κάτι άλλο άξιο αναφοράς. Μεγάλο λάθος! Περπάτησα πολύ στην Ερμούπολη. Έκανα στάσεις για να θαυμάσω το Αιγαίο και όλα όσα έβλεπα. Πολλά από αυτά χρειάζονταν περισσότερο από το χρόνο μου. Δυστυχώς, ή ευτυχώς, όμως, ήθελα να δω τα πάντα και ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Υπάρχουν κάποια πράγματα που με συγκλόνισαν και δεν περίμενα ότι θα τα βρω στο νησί. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να μοιραστώ με εσάς. Αξιοθέατα που όσο και αν πιστεύετε πως δεν αξίζουν να τα επισκεφτείτε, αξίζουν και με το παραπάνω. Ήρθε η στιγμή, να σας αναφέρω, όλα εκείνα που με καθήλωσαν και πρέπει να τα επισκεφτείτε όταν θα βρεθείτε στη Σύρο...

Εκκλησία Αγίου Νικολάου

Το πρώτο αξιοθέατο που αντίκρισα ήταν η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Πως γίνεται άλλωστε να περάσει απαρατήρητο ένα κτήριο σαν και αυτό. Με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή εξωτερικά, που τελικά αποφάσισα να επισκεφτώ και το εσωτερικό της. Ήταν η καλύτερη επιλογή που είχα κάνει.  Θεωρώ πως είναι μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες της Ελλάδας και σίγουρα πρέπει να την επισκεφτείτε όταν θα βρεθείτε στο νησί.

Μνημείο Εθνικής Αντίστασης

Δεν γίνεται να επισκεφτείς την Ερμούπολη και να μην δεις το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Πρόκειται για ένα επιβλητικό άγαλμα ιστορικής σημασίας, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα στολίδια της πόλης. Είναι από τα πρώτα πράγματα που είδα όταν έφτασα στην Ερμούπολη και  ένα από τα αξιοθέατα που έβγαλα φωτογραφίες.

Θέατρο Απόλλων

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πάει σε πολλά θέατρα στη ζωή μου, αλλά το συγκεκριμένο με άφησε άναυδη. Όταν άκουσα πρώτη φορά για το συγκεκριμένο θέατρο, δεν περίμενα πως μου έλεγαν την αλήθεια. Ουσιαστικά, είναι ένα θέατρο, το οποίο έχει εκπληκτική αρχιτεκτονική και μοναδική διακόσμηση. Είναι ένα από τα μέρη του νησιού που θα έλεγε ότι πρέπει να το δείτε, πάσι θυσία.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Δεν γινόταν να παραλείψω την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Φτάνοντας έξω από το μουσείο, υπήρχε αρκετός κόσμος που περίμενε να μπει μέσα. Όση ώρα και να χρειαζόταν να περιμένω θα το έκανα. Ένα μικρό μουσείο θα έλεγα, που όμως τα εκθέματα του είναι αξίζουν ιδιαίτερα.