Τα 5 καλύτερα σημεία για φαγητό στο Βελιγράδι!


Loading...

Η σέρβικη πρωτεύουσα, την τελευταία δεκαετία, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Βαλκανίων. Η πλούσια ιστορία της πόλης και τα όμορφα αξιοθέατα προσφέρουν έναν ιδανικό συνδυασμό για τους επισκέπτες. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι προσθέτοντας ακόμα μια ευχάριστη νότα στο κλίμα του Βελιγραδίου.  Κατά κοινή ομολογία, η τοπική κουζίνα είναι εξαιρετική. Βασίζεται κυρίως στο κρέας αλλά και τα χειμωνιάτικα λαχανικά. Πολλά από τα πιάτα θυμίζουν ελληνικές παραλλαγές, όμως το άρωμα και οι γεύσεις φέρνουν εμπειρίες που δεν είναι εύκολο να βρεθούν αλλού. Παρακάτω θα δούμε, μερικά από τα καλύτερα σημεία, αλλά και τα καλύτερα φαγητά του Βελιγραδίου.

Σέρβικη κουζίνα

Ένα από τα καταστήματα που προτείνονται ιδιαίτερα για τους επισκέπτες, είναι το Little Bay. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο εστιατόριο που η αισθητική του, θυμίζει όπερα από προηγούμενες δεκαετίες. Το περιβάλλον είναι μοναδικό και υπάρχει κατά γενική ομολογία μεγάλη εξειδίκευση στο κρέας. Αναμφίβολα είναι ένα από τα μέρη που αξίζουν μίας επίσκεψης. Το εστιατόριο Đerdan είναι ίσως το καλύτερο μέρος για τη δοκιμή της τοπικής Pljeskavica. To ζουμερό μπιφτέκι αποτελεί τη βάση του Σέρβικου burger και σε συνδυασμό με το τοπικό ajvar δημιουργούν μοναδικές γεύσεις. Για του φίλους του Ευρωπαϊκού φαγητού, προτείνεται το εστιατόριο Franš. Εκεί προσφέρονται εκλεπτισμένες γεύσεις με πινελιές από τη Σέρβικη κουζίνα, προσφέροντας πεντανόστημα πιάτα στους πελάτες.

Γεύσεις από Βελιγράδι

Παρακάτω συναντούμε το εστιατόριο Lorenzo & Kakalamba που εκτός από τις όμορφες γεύσεις του, είναι γνωστό για το αξιοπρόσεκτο design αλλά και το κλίμα φιλοξενίας που πλημμυρίζει τον χώρο. Φτάνοντας στο τέλος, βρίσκουμε το εστιατόριο Villa Maska.  Το καλλιτεχνικό στοιχείο είναι έκδηλο, στον χώρο του εστιατορίου. Εκεί, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επισκέπτες επιλέξουν τον συγκεκριμένο χώρο για φαγητό να απολαύσουν εκτός από τις ωραίες γεύσεις και ζωντανή μουσική. Όποια γωνιά της Σέρβικης πρωτεύουσας και να επιλέξετε, δεν θα απογοητευτείτε. Υπάρχει λόγος που ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν κάθε χρόνο το Βελιγράδι για τις διακοπές τους.