Τα καλύτερα σημεία ενδιαφέροντος της Μαδρίτης


Loading...

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το καλό φαγητό, τα όμορφα πάρκα,τα μουσεία και αξιοθέατα την καθιστούν πόλο έλξης για πληθώρα τουριστών κάθε χρόνο. Παρακάτω θα δούμε τα σημεία που δεν πρέπει να χάσετε βρισκόμενοι στην Μαδρίτη.

Τα μουσεία της πόλης

Στην Μαδρίτη βρίσκεται το "χρυσό τρίγωνο της τέχνης" . Αποτελείτε από τα τρία διάσημα μουσεία τα οποία είναι σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο. Το πιο γνωστό από τα τρία μουσεία είναι το Prado, το οποίο δέχεται και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Φιλοξενεί πολύ γνωστά έργα τέχνης όπως το "Las Meninas" του Diego Velazquez . Τα άλλα δύο μουσεία είναι το Thyssen Bornemisza και το Reina Sofia.  Το δεύτερο φιλοξενεί την διάσημη "Guernica" του Pablo Picasso. Αξίζει να αφιερώσετε ένα ολόκληρο πρωινό για να γνωρίσετε από κοντά τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης της Μαδρίτης.          

Βόλτα στην Μαδρίτη

Η Plaza Mayor είναι κεντρική πλατεία της Μαδρίτης. Την περιβάλλουν τριώροφα κτίρια με τα εντυπωσιακά τους μπαλκόνια να μετρούν τα 237. Συνολικά υπάρχουν 9 είσοδοι για να βρεθείτε στην πλατεία που αποτελεί σημείο συνάντησης. Πολύ κοντά της βρίσκεται η αγορά του Αγίου Μάρκου.  Σε αυτήν υπάρχουν 33 πάγκοι με πληθώρα επιλογών για φαγητό και ποτό.  Είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε την διάσημη ισπανική γαστρονομία. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα Βασιλικά Ανάκτορα της Μαδρίτης. Εδώ στεγάζεται η επίσημη κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Το εντυπωσιακό κτίριο με μπαρόκ αρχιτεκτονική είναι από τα πιο δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.