Τα μεγαλύτερα πάρκα στην Ευρώπη!


Loading...

Όλοι αγαπάμε τις διακοπές και σίγουρα χρειαζόμαστε μια μικρή ανάσα από το στρες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αν θέλεις τη γνώμη μου, οκ ωραία είναι τα ακριβά ξενοδοχεία, τα γκουρμέ εστιατόρια και οι καφετέριες, αλλά επισκεπτόμενος έναν προορισμό θα θέλεις λίγο να χαλαρώσεις, να δεις λίγη φύση... λίγο φρέσκο αέρα. Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στις διακοπές μας, είναι να ξεκλέβουμε λίγα λεπτά από την πολύβουη ζωή της πόλης και να επισκεπτόμαστε κάποιο πάρκο!

Herastrau - Ρουμανία

Το πάρκο Ερεστέου, το μεγαλύτερο πάρκο της Ρουμανίας , είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Μέσα στο πάρκο υπάρχουν 2 λίμνες που συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον για καθημερινές αποδράσεις των ντόπιων και των επισκεπτών. Μέσα στο πάρκο στεγάζεται κι ένα μοναδικό μουσείο, με περισσότερα από 300 ξύλινα κτίσματα που αντιπροσωπεύουν την αρχιτεκτονική παράδοση της Ρουμανίας.  

Kis-Balaton - Βουδαπέστη

Βρίσκεται στη Βουδαπέστη κι αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους ενδιαφέρονται για ήρεμες και γαλήνιες διακοπές. Πολύ εξεζητημένη είναι και η παρατήρηση άγριων πουλιών. Οι όχθες τους ποταμού Balaton, σε συνδυασμό με τους λόφους και τα γραφικά βουνά κάνουν το τοπίο ακόμα πιο μοναδικό! Κάπως έτσι το Kis-Balaton έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία ενδιαφέροντος της χώρας!

Plitvice Lakes National Park - Κροατία

Μια πραγματική όαση! Πρόκειται για 16 λίμνες, οι οποίες συνδέονται από καταρράκτες και σπηλιές. Η εικόνα είναι βγαλμένη από παραμύθι, επομένως δε μπορεί να περιγραφεί η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου με απλές λέξεις. Δεν είναι τυχαίο που το πάρκο, από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Lake district national park - Αγγλία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας, σε μια ορεινή περιοχή στη βορειοδυτική Αγγλία. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων Βρετανών για μικρές και μεγάλες αποδράσεις καθώς το πάρκο φημίζεται για τις λίμνες, τα δάση και τα βουνά. Μόνο αν έχεις τη δυνατότητα να το επισκεφτείς, θα νιώσεις το μεγαλείο του τοπίου.

Lauterbrunnen - Ελβετία

Ίσως είναι το ομορφότερο πάρκο του κόσμου. Βρίσκεται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές κοιλάδες στις Άλπεις και διαθέτει 72 καταρράκτες, τα νερά των οποίων στολίζουν τους επιβλητικούς βράχους. Το πιο εντυπωσιακό όλων; Κάποιο καταρράκτες το χειμώνα παγώνουν και κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό το θέαμα. Εκεί είναι και ο μοναδικός παγωμένος καταρράκτης της Ευρώπης που είναι προσβάσιμος μέσα από το εσωτερικό ενός βουνού.