Τα όμορφα αξιοθέατα της Πάρου!


Loading...

Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο νησί σε μέγεθος του συμπλέγματος. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά νησιά της Ελλάδος, με το παραδοσιακό λευκό χρώμα να κυριαρχεί παντού. Αυτή η γνώριμη εικόνα κάνει και τους τουρίστες να επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί ανάμεσα στα υπόλοιπα της περιοχής.

Παροικιά

Η πρωτεύουσα του νησιού αποτελεί και το κέντρο της ζωής της Πάρου. Η αφετηρία για κάθε μετακίνηση πάνω στο νησί αλλά και το μέρος όπου θα βρείτε μαγαζάκια, εστιατόρια και παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια. Το αρχαιολογικό μουσείο αλλά και η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα των τουριστών καθώς χαρακτηρίζονται ως δύο από τα κυριότερα αξιοθέατα του νησιού.

Νάουσα

Από την άλλη πλευρά η Νάουσα της Πάρου, όπως φημίζεται, "κοιμάται" τις πρωινές ώρες και κατά τη διάρκεια της ημέρας "ζωντανεύει" όλο και παραπάνω. Με αποκορύφωμα το βράδυ που αποτελεί το κέντρο για τη διασκέδαση του νησιού. Εκεί υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Οι παραλίες του νησιού

Ελληνικό νησί χωρίς μαγευτικές παραλίες δεν υπάρχει και η Πάρος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Παραλίες όπως η Χρυσή Ακτή, η Σάντα Μαρία και η Πούντα προσφέρονται και καλοκαιρινές δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ αλλά και αμέτρητες ώρες χαλάρωσης κάτω από μία ομπρέλα!