Loading...

Μπορεί η φύση να έχει δημιουργήσει πανέμορφα τοπία παρόλα αυτά ο ανθρώπινος νους δεν πάει καθόλου πίσω. Σίγουρα όλοι μας ταξιδεύουμε για να δούμε καινούριες εικόνες, να γνωρίσουμε καινούριους πολιτισμούς και κουλτούρες, να δοκιμάσουμε καινούριες γεύσεις και να σίγουρα για να γεμίσουμε τη φωτογραφική μας μνήμη με αξέχαστες στιγμές. Αυτό που θα μας εντυπωσιάζει περισσότερο όμως είναι κάποια από τα κτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και έργα τέχνης, καθώς τα περισσότερα αποτελούν το σήμα κατατεθέν μια πόλης. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να τα δω όλα, αλλά είχα την τύχη να δω ίσως τα πιο εντυπωσιακά τα οποία και σας παρουσιάζω παρακάτω!

Bodegas Ysios - Ισπάνια!

Μπορεί η Ισπανία να έχει μια τεράστια ιστορία και δυο πόλεις που "ταυρομαχούν" για τον τίτλο της καλύτερης, (φυσικά και οι δυο έχουν επιδείξει εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής και πολιτισμού) αλλά υπάρχει και μια πόλη, όχι πολύ ξακουστή που διαθέτει ένα εντυπωσιακό κτήριο. Η Λα Ριόχα, μια αυτόνομη κοινότητα στη βόρεια Ισπανία είναι διάσημη για τα κρασιά της. Επομένως δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε και το παραπάνω οινοποιείο, σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.

Mont-Saint-Michel - Παρίσι!

Όπως με την Ισπανία έτσι και με τη Γαλλία. Η πόλη του φωτός είναι δημοφιλής για τη ρομαντική ατμόσφαιρα (γνωστή κι ως πόλη του έρωτα), για την καλλιτεχνική φύση και τα διάσημα έργα τέχνης και εννοείται για την παγκοσμίου φήμης τοπική κουζίνα. Το Μον-Σαιν-Μισέλ λοιπόν βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας ενώ στην κορυφή του κτηρίου βρίσκεται το αβαείο (μοναστήρι) με το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και συγκεκριμένα στην κορυφή του καμπαναριού, ενώ πίσω από το κτήριο υπάρχει ένα μικρό γραφικό χωριό.

Εκκλησία Hallgrímskirkj - Ισλανδία!

Η Ισλανδία είναι μια πάρα πολύ όμορφη και εντυπωσιακή χώρα. Πιο γραφική από όσο την περιμέναμε, με τσουχτερό κρύο, γκαλερί, μουσεία και άπειρα μπαράκια μοιάζει απλή. Μόλις όμως θα την εξερευνήσεις, θα ανακαλύψεις τα μυστικά της. Ένα όχι τόσο μυστικό όσο νομίζαμε είναι η εκκλησία Hallgrímskirkj. Ένα εντυπωσιακό κτήριο, που είναι Ιουδαϊκή εκκλησία της Ιρλανδίας με ύψος 74,5 μέτρα. που σήμερα χρησιμοποιείται επίσης ως πύργος παρατήρησης για να μπορέσεις να απολαύσεις μια πανοραμική θέα του Ρέικιαβικ και των γύρω βουνών.

The Golden Temple - Ινδία!

Αν είσαι αρκετά τυχερός στη ζωή σου, θα έχεις έστω και μια φορά στη ζωή σου να επισκεφτείς την Ινδία. Ένα μακρινό ταξίδι που σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Μπορεί να είναι αρκετά ιδιαίτερη χώρα με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό, κουλτούρα και νοοτροπία αλλά όσο δύσκολα και να προσαρμοστείς δε μπορείς παρά να υποκλιθείς στο μεγαλείο της. Ο Χρυσός Ναός αποτελεί έναν ναό λατρείας στα βορειοδυτικά της Ινδίας και σε συνδυασμό με το τριγύρω τοπίο θα σου χαραχτεί στο μυαλό σαν μια από τις ωραιότερες εικόνες.

White Temple - Ταϊλάνδη!

Ένας ακόμα πανέμορφος προορισμός είναι η εξωτική Ταϊλάνδη. Οι υπέροχες παραλίες και τα φοβερά νερά αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών ενώ είναι μια εντελώς αντιθετική χώρα. Το Wat Rong Khun ή αλλιώς ο Λευκός Ναός, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ναούς στην Ταϊλάνδη. Ένα πανέμορφο και εντυπωσιακά κατάλευκο κτήριο που με τη χρήση γυαλιών στο σοβά λαμπυρίζει στον ήλιο. Όλα τα παραπάνω κτήρια είναι εντυπωσιακά και αξίζουν μια επίσκεψη!