Τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Κρακοβία που δεν πρέπει να λείπουν από το ταξίδι μας!!

(1 βαθμολογίες, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Η Κρακοβία είναι πρωτεύουσα της Πολωνίας και μία από τις πιο όμορφες πόλεις της. Πρόκειται για ένα από τα πολιτιστικά, ιστορικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Τα αξιοθέατά της είναι ιδιαίτερα γνωστά τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξήθηκε θεαματικά ο τουρισμός στην πόλη. Η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας είναι ένα αληθινό θαύμα αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στη λίστα ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας!!

Cloth Hall (Sukiennice)

Η Αίθουσα Clarkow ή αλλιώς Αίθουσα Παντελονιών Κρακοβίας, χρονολογείται περίπου στην Αναγέννηση και είναι μία από τις χαρακτηριστικές τοποθεσίες της πόλης. Βρίσκεται στη Rynek Główny και καθημερινά προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό τουριστών.  Στην πλατεία μπορεί να βρει κάποιος πάρα πολλά μαγαζάκια, από τα οποία μπορεί να αγοράσει διάφορα σουβενίρ. Επίσης, η πλατεία βρίσκεται ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Wawel Hill

Πρόκειται για το διάσημο Κάστρο του Βάβελ. Βρίσκεται τοποθετημένο σε έναν λόφο που έχει ύψος 20 μέτρων πάνω από το κέντρο της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται έχει την ίδια ονομασία με το κάστρο, δηλαδή Wavel. Στο αξιοθέατο αυτό, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το βασιλικό ανάκτορο, τα διαμερίσματα του βασιλιά, την αίθουσα των Αντιπροσώπων, το οπλοστάσιο, το θησαυροφυλάκιο και αρκετά σημαντικά μουσεία τέχνης.

Bασιλική της Παρθένου Μαρίας

Ο Ναός βρίσκεται στην πλατεία της κεντρικής αγοράς, στην παλαιά πόλη της Κρακοβίας και χρονολογείται κάπου ανάμεσα στον 13ο αιώνα. Πρόκειται για μία γοτθική εκκλησία, ύψους 80 μέτρων στην Plac Mariacki. Είναι γνωστή διεθνώς για το ξύλινο γλυπτό - τρίπτυχο της Αγίας Τράπεζας, έργο του διάσημου γλύπτη Veit Stoss.

Underground Rynek

Πρόκειται για ένα τετράγωνο, υπόγειο, κεντρικό μουσείο, μια υπόγεια μεσαιωνική αγορά που φθάνει μέχρι και τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται κάτω από τη γνωστή πλατεία Rynek Glowny, που όπως λέει και το όνομά της Rynek = Αγορά. Διασχίζοντας την αγορά μπορεί κάποιος να δει, μέσω της βοήθειας διάφορων τεχνολογικών μέσων, υδραγωγεία, μαγαζιά, εργαστήρια, καθώς και δρόμους που χρησιμοποιούσαν τότε για τις εμπορικές τους μεταφορές.

Αλατωρυχεία Wieliczka

Η Πολωνία είναι επίσης γνωστή και για το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, το οποίο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κρακοβίας, στην πόλη Βιελίτσκα. Είναι αναγνωρισμένο ως πολιτιστικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Χρονολογείται περίπου τον 13ο αιώνα και είναι πραγματικά ένα μαγευτικό θέαμα. Στο εσωτερικό του μπορείτε να επισκεφθείτε και τον υπόγειο καθεδρικό ναό «Παρεκκλήσι της Ευλογημένης Κίνγκα».

Auschwitz-Birkenau

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τη λίστα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα, ένα από τα γνωστότερα στρατόπεδα  συγκέντρωσης, με μία τεράστια θλιβερή ιστορία, το στρατόπεδο Άουσβιτς. Ήταν ίσως το πιο σημαντικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας και με το όνομά του συνοδεύονται μαζικές εξοντώσεις Εβραίων. Παρόλο που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από την Κρακοβία, αν κάποιος διαθέτει αρκετό στο ταξίδι του, αξίζει να το επισκεφθεί.