Τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στη Μάλτα!


Loading...

Η Μάλτα, συγκαταλέγεται σε έναν από τους πιο πολυδιάστατους προορισμούς στην Ευρώπη. Το όμορφο νησί, Νότια της Σικελίας προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή για τους επισκέπτες που θα το επιλέξουν. Η πόλη της Βαλέτα περιστοιχίζεται από τείχη που δημιουργήθηκαν κατά τους προηγούμενους αιώνες για να προφυλάξουν την πόλη από τις επιδρομές. Η αρχιτεκτονική της πόλης παρουσιάζει πολλά από τα στοιχεία των ιπποτών, που κατοικούσαν στη περιοχή κατά τον 16ο αιώνα.

Γνωρίζοντας την Βαλέτα.

Η Μάλτα , όπως μπορεί να δει κάποιος που την επισκέπτεται πρώτη φορά, έχει πολύ έντονο το Αραβικό στοιχείο καθώς φέρει επιρροές από τη γειτονική Τυνησία.  Ο Καθεδρικός Ναός του Saint John είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης και αποτελεί ένα από τα σημεία που επιλέγουν οι περισσότεροι επισκέπτες, για να γνωρίσουν τη Μάλτα. Το Grand Master's Palace αποτελούσε κατά το παρελθόν, την οικία των Ιπποτών της Μάλτας. Σήμερα παρουσιάζει την ιστορία και τις νίκες των Ιπποτών μέσω εκθεμάτων από προηγούμενους αιώνες.

Αξιοθέατα εκτός πόλης.

Είναι δεδομένο ότι η Μάλτα, μπορεί να γνωρίσει στους επισκέπτες της πολλά από τα αξιοθέατα της σε μόνο μία επίσκεψη. Η Μεσαιωνική πόλη της Mdina τραβάει τα βλέμματα πολλών από τους επισκέπτες. Το αντίστοιχο ισχύει και για τα ιστορικά εκθέματα στην περιοχή του Rabat. Για του λάτρεις της θάλασσας, φυσικά προτείνεται η παραλία Golden Bay αλλά και το Dingli με την μοναδική θέα που προσφέρει προς τη Μεσόγειο. Είναι εύκολο λοιπόν κανείς, να επιλέξει τη Μάλτα σαν προορισμό, καθώς μπορεί να ανακαλύψει αμέτρητα διαφορετικά στοιχεία και αξιοθέατα πάνω στο όμορφο νησί!