Τι μου άρεσε περισσότερο στο Δουβλίνο!


Loading...

Το Δουβλίνο είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Αρχικά ιδρύθηκε σας κέντρο για το εμπόριο σκλάβων των Βίκινγκς. Το Δουβλίνο είναι μια πολύ όμορφη πόλη άξια επίσκεψης,με θαυμάσια μέρη και αξιοθέατα.

Powerscourt Estate

Το Powerscourt Estate βρίσκεται στο Enniskerry και είναι ένα μεγάλο αγροτικό οίκημα. Διαθέτει έναν από τους ομορφότερους κήπους της Ιρλανδίας.Εκτείνεται σε 47 στρέμματα και προσφέρει ένα πανέμορφο μείγμα τυπικών κήπων. Θα χρειαστείτε μια-δυο ώρες για να περιπλανηθείτε στους κήπους και να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες.

Guinness Storehouse

Είναι αδιανόητο να μην επισκεφτείτε το αποστακτήριο του Jameson,όπου θα γευτείτε το διάσημο Ιρλανδικό ουίσκι και θα δείτε την ιστορία του. Στο Gravity bar από την κορυφή του κτηρίου,θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την θέα όλης της πόλης. Το Guinness Storehouse είναι από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Δουβλίνου με πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες από τότε που άνοιξε.

Βράχος του Κάσελ

Ο βράχος του Κάσελ είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Δουβλίνου. Πρόκειται για έναν καταπράσινο λόφο,που στην κορυφή του δεσπόζει ένα μικρό κάστρο. Το κάστρο στο εσωτερικό του έχει μια γοτθική εκκλησία και τάφους από παλιούς γαιοκτήμονες. Ο βράχος προσδίδει ηρεμία και ιδανικό μέρος για φωτογραφήσεις.

Κάστρο Μπλάρνεϊ

Το  Κάστρο Μπλάρνεϊ χρονολογείται από πριν το 1200 όπως λένε οι μύθοι. Στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται ο Βράχος Eloquence,όπου οι τουρίστες κρέμονται ανάποδα και τον φιλάνε.Λένε πως αυτή η κίνηση χαρίζει ευγλωττία. Ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης.Φορέστε άνετα ρούχα διότι προβλέπετε μεγάλη περιπλάνηση.

Εθνικοί βοτανικοί κήποι της Ιρλανδίας

Οι Εθνικοί βοτανικοί κήποι της Ιρλανδίας βρίσκονται μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο. Ένα κορυφαίο επιστημονικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Διάσημο για τα εξαιρετικά αποκατεστημένα και φυτευμένα θερμοκήπια του,όπως το Turnvill Curvilinear Range και το Great Palm House βραβευμένα για την αριστεία στην αρχιτεκτονική. Ιδανικό μέρος για περπάτημα και ξεκούραση γύρω από την φύση.