Το Βελιγράδι έχει τη δική του ιστορία!


Loading...

Το Βελιγράδι είναι μια πόλη που στην αρχή είναι πιθανόν να δημιουργήσει ανάμικτα συναισθήματα στον επισκέπτη. Μόλις φτάσετε εκεί ίσως σας φανεί θορυβώδες ή και "άχαρο". Όσο θα περνούν, όμως, οι μέρες και θα το γνωρίζετε περισσότερο, θα διαπιστώσετε πόσο μεγάλο λάθος είχατε κάνει. Το Βελιγράδι είναι μια πόλη που θα κερδίσει αργά και σταθερά μια θέση στην καρδιά σας και που μόλις βρεθεί εκεί, δύσκολα φεύγει. Όταν έρθει η ώρα της αναχώρησης, θα συνειδητοποιήσετε ότι ένας κόμπος θα σας συνοδεύει στο ταξίδι σας. Αυτό που θα σας κερδίσει περισσότερο σε αυτήν την πόλη είναι η αύρα και η ενέργειά της. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό, βέβαια, παίζουν σίγουρα και τα αξιοθέατα που βρίσκονται εκεί.

Knez Mihailova

Πρόκειται για τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Όσο θα είστε στο Βελιγράδι, σίγουρα θα περάσετε από εκεί, ακόμη και για μια μικρή βόλτα. Στο δρόμο του Πρίγκιπα Μιχαήλ θα βρείτε πολλά μαγαζιά, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Όσο περπατάτε και κάνετε τη βόλτα σας εκεί, κοιτάξτε γύρω σας και θαυμάστε την αρχιτεκτονική των κτιρίων. Αν έχετε χρόνο και διάθεση, αξίζει να επισκεφτείτε και το Μουσείο Zepter, ένα μουσείο τέχνης με εντυπωσιακές συλλογές.

Trg Republike

Στην αρχή της Knez Mihailova βρίσκεται η Πλατεία Δημοκρατίας, όπως θα μεταφραζόταν το όνομά της στα ελληνικά. Εδώ και δεκαετίες, η πλατεία αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης για τους κατοίκους του Βελιγραδίου. Εκεί μπορείτε να δείτε το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ, επάνω στο άλογό του. Στην πλατεία αυτή βρίσκεται και το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας, που αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της χώρας και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Kalemegdan

Στο τέρμα της Knez Mihailova σας περιμένει το οχυρό Kalemegdan. Το κτίσμα αυτό βρίσκεται εκεί μέσα στους αιώνες και είναι ο ιδανικός προορισμός, εάν θέλετε να απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τη βόλτα σας και στο πάρκο που υπάρχει εκεί. Μπορείτε ακόμη να καθίσετε στο καφέ που υπάρχει εκεί, το οποίο σας εξασφαλίζει μια ακόμη θέση με την όμορφη θέα που προσφέρουν οι ποταμοί Σάβας και Δούναβης.