Το καλύτερο φαγητό που θα δοκιμάσετε ποτέ, θα το βρείτε στο Βουκουρέστι.


Loading...

Πόσο πολύ αγαπάτε το φαγητό; Εγώ το λατρεύω. Η ζωή χωρίς καλό φαγητό είναι ασήμαντη και δεν είναι ενδιαφέρουσα. Γενικά, η Ρουμανία, φημίζεται για το καλό φαγητό και για τις ιδιαίτερες γεύσεις. Η κουζίνα της αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και μέσω αυτής απεικονίζεται όλη η ιστορία της Ρουμανίας. Το Βουκουρέστι είναι το ιδανικό μέρος, ως πρωτεύουσα της Ρουμανίας, για να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα και να μάθετε περισσότερα για την κουζίνα της χώρας. Τα τοπικά πιάτα είναι λίγο διαφορετικά σε γεύση από αυτά που έχουμε συνηθίσει, όμως σίγουρα θα τα λατρέψετε, όπως έγινε και με εμένα. Δύσκολα μπορείτε να αποφύγετε την δοκιμή όλων των διαφορετικών πιάτων, που θα βρείτε στα εστιατόρια στην πόλη. Το σημαντικό όμως είναι να δοκιμάσετε τα κυριότερα και αυτά που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την τοπική κουζίνα. Μην ξεχνάτε! Το φαγητό είναι τρόπος ζωής. Και ειδικά αν το φαγητό είναι και καλό τότε, η ζωή γίνεται ακόμα καλύτερη. Μετά το ταξίδι μου στο Βουκουρέστι διαπίστωσα πως σίγουρα όλοι οι τουρίστες τρώνε fast food στις διακοπές τους, αλλά, υπάρχουν κάποια πιάτα τα οποία θα πρέπει να τα δοκιμάστε πάσι θυσία. Για να δούμε λοιπόν..

Sarmale

Θα σας θυμίσει Ελλάδα όσο κανένα άλλο πιάτο. Είναι ουσιαστικά, οι ελληνικοί λαχανοντολμάδες. Θα το βρείτε παντού σε όλα τα μαγαζιά, καθώς καταναλώνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο τραπέζι των Χριστουγέννων και του Πάσχα, πάντα αυτό το πιάτο βρίσκεται εκεί, να δίνει το παρόν. Είναι γευστικό και η μόνο διαφορά που υπάρχει με την ελληνική του εκδροχή είναι πως είναι πιο πικάντικο.

Cozonac

Είναι ένα γλυκό, σαν τσουρέκι. Είναι απίστευτα νόστιμο και σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε. Καταναλώνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα τις γιορτινές περιόδους. Οι ντόπιοι το αγαπούν πολλοί και σε κάθε οικογενειακό τραπέζι θα το βρείτε εκεί. Αν είστε λίγο τυχεροί μπορεί να το βρείτε γεμιστό με ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.

Ciorbă de Perisoare

Είναι η αγαπημένη σούπα των ντόπιων. Αν και έχει ξίδι, χυμό από λάχανο τουρσί ή κάποιο άλλο ξινό συστατικό, είναι αρκετά ενδιαφέρον πιάτο. Μοιάζει αρκετά με τα δικά μας γιαβαρλάκια εμφανισιακά, απλά η διαφορά είναι στη γεύση. Αν δεν σας αρέσουν τα ξινά πιάτα πιθανότατα να μην σας αρέσει καθόλου. Σαν λάτρεις του ξιδιού, ενθουσιάστηκα και πήρα και δεύτερο πιάτο. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.