Το Πρασονήσι της Ρόδου!


Loading...

Το νησί της Ρόδου είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών. Αφορμή για την τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα, είναι τα πανέμορφα τοπία και οι υπέροχες παραλίες που θα βρείτε σε ολόκληρο το νησί. Ένα από τα ομορφότερα μέρη του νησιού είναι το Πρασονήσι, ένα μικρό νησάκι το οποίο έχει ενωθεί με το νησί της Ρόδου με μία λωρίδα άμμου και βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της.

Δύο παραλίες σε μία λωρίδα...

Φτάνοντας στο Πρασονήσι, σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι στη λωρίδα που το ενώνει με το νησί της Ρόδου υπάρχουν δυο πανέμορφες παραλίες. Στην αριστερή πλευρά της λωρίδας, θα βρείτε την ήρεμη και προστατευμένη από ανέμους παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Αντιθέτως, στη δεξιά πλευρά της λωρίδας, θα βρείτε μια παραλία που τις περισσότερες φορές, λόγω των ανέμων της περιοχής, έχει αρκετό κύμα. Η κυματιστή λοιπόν, πλευρά του νησιού προσφέρεται για windsurfing και μάλιστα αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες για το συγκεκριμένο άθλημα. Στην παραλία μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό καθώς και να κάνετε μαθήματα windsurfing.

Ακόμη, στο πανέμορφο αυτό νησί, θα βρείτε έναν παλιό παραδοσιακό φάρο που κατασκευάστηκε το 1890 και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εστιατόρια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας, καφετέριες που προσφέρουν δροσιστικούς καφέδες, αναψυκτικά και ποτά, καθώς και σούπερ μάρκετ.