Τοποθεσίες από τα γυρίσματα του GAME OF THRONES στη Μάλτα.


Loading...

Είτε είσαι οπαδός της άκρως επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, είτε απλώς ένας τηλεθεατής, σίγουρα υπήρξαν στιγμές που σε άφησαν έκπληκτο τα τοπία στα οποία διαδραματίζονται οι ιστορίες της σειράς. Πόσα από αυτά υπάρχουν στα αλήθεια; Πόσο διαφορετικά είναι στη πραγματικότητα; Στη Μάλτα έχεις τη δυνατότητα να δεις από κοντά τοπία και αξιοθέατα που έβλεπες μόνο μέσα από την οθόνη. Εξάλλου το αρχικό King’s Landing ήταν εδώ σε αυτό το νησί της Μεσογείου. Ετοιμάσου λοιπόν για ένα νοσταλγικό ταξίδι στη πρώτη σεζόν της σειράς όταν όλα ξεκίνησαν!

1. Οχυρό Ricasoli, Valletta.

Η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, Βαλέτα, υπήρξε φόντο για πολλές σκηνές στη σειρά οι οποίες απεικονίζουν το King’s Landing. Η πιο εντυπωσιακή τοποθεσία όμως είναι το Οχυρό Ricasoli του 17ου αιώνα, που στη σειρά αντιπροσωπεύει το Red Keep, το κάστρο του King’s Landing . Μπορείς να το θαυμάσεις από το λιμάνι και τους Κήπους Barakka. Επιπλέον το οχυρό αποτελεί δημοφιλή τοποθεσία ταινιών, όπως ‘’Ο Μονομάχος’’,‘’Τροία’’ και η ταινία ‘’ Assassin’s Creed’’.


2. Οχυρό Saint Angelo

Αντίθετα οι φυλακές και τα υπόγεια δωμάτια του Red Keep στη πραγματικότητα βρίσκονται σε ένα άλλο οχυρό, αυτό του Saint Angelo στο κέντρο του λιμανιού. Εδώ είναι το σημείο όπου η Άρια κυνήγησε τη γάτα στα μπουντρούμια κάτω από το κάστρο ενώ εκπαιδευόταν στη ξιφομαχία. Επίσης εδώ φυλακίστηκε  ο Νεντ Σταρκ προτού οδηγηθεί στον αποκεφαλισμό του.


3. Μοναστήρι του Αγίου Δομίνικου, Rabat

Συνεχίζοντας στις αυλές του Red Keep μεταφερόμαστε σε ένα μοναστήρι στη μικρή πόλη του Ραμπάτ. Για τους υπόλοιπους τουρίστες εδώ βρίσκονται οι Κατακόμβες του Αγίου Παύλου, αλλά για τους πιστούς του Game of Thrones εδώ σφραγίστηκε η μοίρα του Νεντ Σταρκ όταν αποκάλυψε στη Σέρσεϊ ότι γνωρίζει το μυστικό της και του Τζέιμι. Σε αυτό το σημείο ειπώθηκε και η ατάκα από την ίδια ‘’ Όταν παίζεις το παιχνίδι των θρόνων, κερδίζεις ή πεθαίνεις. Δεν υπάρχει ουδέτερο έδαφος.’’.


4. Το Παλάτι και οι Κήποι του San Anton.

Η ξενάγηση στα εξωτερικά γυρίσματα του Red Keep συνεχίζεται στη κατοικία του προέδρου της Μάλτας. Λίγο έξω από τη πόλη της Μεδίνα, βρίσκεται το Παλάτι και οι Κήποι του San Anton με τα εξωτικά λουλούδια, τα σιντριβάνια και τα παγώνια ή αλλιώς το μέρος όπου πραγματοποιείται η άφιξη του Νέντ Σταρκ στο κάστρο του King’s Landing στο 3ο επεισόδιο της 1ης σεζόν. Ακόμη το βλέπουμε και σε άλλες σκηνές της σειράς.


5. Mdina

Το πιο διάσημο αξιοθέατο βέβαια ανάμεσα στους τηλεθεατές της σειράς είναι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού η γραφική Μεδίνα. Χτισμένη επιβλητικά στη κορυφή του νησιού, τα μεσαιωνικά τείχη της κρύβουν ένα λαβύρινθο από μουσεία και ατμοσφαιρικά σοκάκια που θα σε ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και θα σε μεταφέρουν στα δρομάκια του King’s Landing. Στις Πύλες της Μεδίνας αποχαιρετά για τελευταία φορά ο Νεντ Σταρκ τη γυναίκα του, στη πλατεία δέχεται επίθεση αργότερα ο Νεντ Σταρκ από τον Τζέιμι και στη Μεδίνα βρίσκεται η είσοδος και το μπαλκόνι του μπουρδέλου του Little Finger.


6. Γαλάζιο Παράθυρο, νήσος Γκόζο.

Μία από τις πιο διάσημες σκηνές της 1ης σεζόν διαδραματίστηκε στο Γαλάζιο Παράθυρο μια φυσική αψίδα 28 μέτρων από ασβεστόλιθο πάνω από τη θάλασσα στη Νήσο Γκόζο της Μάλτας. Πρόκειται για τη σκηνή του γάμου του Καλ Ντρόγκο με τη Νταινέρυς. Δυστυχώς το 2017 η Αψίδα κατέρρευσε  μετά από μία θύελλα.


7. Manikata

Στα βόρεια του νησιού κοντά στο λιμάνι, βρίσκεται το μικρό χωριό Manikata που αντιπροσωπεύει το χωριό Lhazareen στη σειρά του Game of Thrones. Εδώ ο Καλ Ντρόγκο δηλητηριάστηκε από μία μάγισσα γεγονός που τον οδήγησε και στο θάνατο του.


8. Λόφοι Mtahleb

Στο άλλο άκρο του νησιού, στη νότια πλευρά κατασκήνωσαν οι Ντοθράκι στο τέλος της 1ης σεζόν.  Ψηλά στους λόφους Mtahleb, με μία θέα που κόβει την ανάσα έκανε την αξέχαστη εμφάνιση της  Νταινέρυς μέσα από τις φλόγες κρατώντας τα μωρά δράκους.